Kontroverzný Huliak je adeptom na čelo envirorezortu. Tvrdí, že prvá zahraničná cesta by viedla do Moskvy

ta3
13.10.2023 13:50

Jeden z kandidátov na post ministra životného prostredia Rudolf Huliak povedal, že ak by viedol Slovensko, jeho prvá cesta by smerovala do ruského hlavného mesta, kam by išiel odprosiť za našu vojenskú pomoc Ukrajine.

20230110_o5minut12_volby23_rtvs_11988916.jpg
TASR/Jaroslav Novák

Slovensko ako rukojemník

„Sadol by som do lietadla a išiel by som doslova odprosiť za týchto bláznov, čo rozpútali celý tento konflikt; že sme sa toho zúčastnili tým spôsobom, že sme vyviezli celú svoju vojenskú techniku un bloc, že sme vyviezli milióny ton pohonných látok,“ vyhlásil Huliak podľa Denníka N.

Vo videu spred roka kritizoval politikov, ktorí mali podľa neho sadnúť do vládnych lietadiel a ísť do Moskvy vyjednať ceny ropy a plynu, pripomína N-ko.

„Načo sme sa dali byť rukojemníkmi medzi Ruskom a Amerikou a znášať následky ich vojny.“

Čím je známy?

Starosta Očovej sa dostal do parlamentu ako kandidát strany SNS, ktorá vytvorila trojkoalíciu so Smerom a Hlasom.

Získal až 58 875 krúžkov, čím sa zaradil medzi 30 najúspešnejších kandidátov. V rámci strany bol na treťom mieste, a to za predsedom Andrejom Dankom a Tomášom Tarabom.

Je známy šírením konšpiračných teórií o klimatickej kríze, kritizuje zonáciu národných parkov a tiež sa netají túžbou vystúpiť z NATO a EÚ, píšu tvnoviny.sk.

Čo Huliak popiera?

Huliak vedie stranu Národná koalícia. Ich program zahŕňa oblasti od zoštátnenia strategických podnikov až po kontrolu nad médiami, doplnil web TV Markíza.

Čo sa Huliakovi nepáči

- popiera existenciu klimatickej krízy,

- tvrdí, že požiare v Grécku niekto úmyselne zapálil,

- tvrdí, že teploty merajú pri asfalte, kde je teplota vyššia, aby to vyzeralo, že sa Zem otepľuje,

- je názoru, že svetové elity si vymysleli klimatickú krízu, aby ľudí pripravili o autá.

Aktivisti proti Huliakovi

Aktivisti a vedci už stihli podpísať otvorený list, v ktorom nesúhlasia, aby sa kandidátom SNS na post ministra životného prostredia stal Rudolf Huliak.

Podľa ochranára Erika Baláža je Rudolf Huliak nekompetentný a keby sa stal ministrom, zo strany Európskej komisie by nám hrozili žaloby.

„Myslím si, že keby sa aj Rudolf Huliak stal ministrom, dlho ním nebude. Nie je možné, aby takýto človek riadil rezort. Jeho cieľom nie je ochrana prírody, ale jej rozvrat. To je to isté, ako keby minister zdravotníctva išiel zrušiť všetky nemocnice,“ myslí si Baláž.

Huliak proti LGBTI+ ľudom

„Podporujú, aby sa nám slovenská spoločnosť otepľovala. Zakladajú teplárne a podobné podniky, v ktorých sa kumuluje teplo, kde vzniká CO2. Nechcem vidieť tie sexuálne praktiky dvoch mužov, pri ktorých CO2, siričitany a ostatné záležitosti vznikajú ako vedľajší produkt pri používaní telesných otvorov, ktoré na tieto veci nie sú vôbec určené,“ povedal Huliak. 

Chcel, aby Slovensko iniciovalo referendum o vystúpení z EÚ a NATO. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok