PR správa Auto-Moto

Trnavská automobilka chystá prekvapenie. Elektromobil, ktorý prekvapí cenou

C.E.N. - ADteam (sponzorovaný obsah)
11.10.2023 00:12 , Aktualizované: 11.10.2023 00:12

Fanúšikovia elektrických áut sa môžu tešiť. V Trnave sa bude vyrábať plne elektrický Citroën e-C3. Nízkou cenou chce konkurovať čínskym automobilkám.

Citroen

Únia nastavila pre výrobcov automobilov pravidlá a trh sa teda musí prispôsobiť. Európsky parlament schválil koniec predaja áut so spaľovacími motormi od roku 2035. „Značka Citroën je vo veľmi dobrej pozícii smerom k elektrifikácii. Radi by sme boli, ak by bol Citroën číslo jedna, pokiaľ ide o dostupné elektromobily,“ uviedol generálny riaditeľ koncernovej značky Citroën Thierry Koskas. Dodal, že prechod na elektromobilitu nevnímajú ako niečo, čo musia urobiť, pretože si to vyžadujú európske regulácie, ale berú to skôr ako príležitosť pre ich značku.

Jednou z ich priorít je teda uvedenie plne elektrického Citroënu e-C3. Citroën je populárna značka, stará značka, už má viac ako 100 rokov a má silné hodnoty. Vyrábame pohodlné autá, jednoduché z hľadiska užívateľov a sme udržateľnou značkou, čiže ideme smerom k elektromobilom. Zároveň sme odvážni, to znamená, že Citroën vždy zavádza nové koncepty na trhu. Bol by som rád, ak by čo najskôr získal 5 percentný podiel na trhu s automobilmi v porovnaní s dnešným štvorpercentným a tomu pomôžu nové produkty, ktoré predstavíme v Trnave,“ avizuje.

 

Prekvapí cenou

Jeden z dôvodov, ktorý mnohých odrádza od kúpy elektrického auta je jeho cena. Nový Citroën e-C3, ktorý onedlho vyjde z trnavského závodu však všetkých váhavcov milo prekvapí. „Toto auto predstavuje prielom na trhu. Ide o elektromobil, ktorý bude stáť menej ako 25 000 eur. Neexistuje žiaden ekvivalent elektrického autá vyrobeného v Európe a toto je práve mimoriadne dôležité, pretože pokiaľ chceme, aby čoraz viac a viac ľudí si kupovalo elektromobily, musíme ponúknuť dostupné autá. Nie každý si môže dovoliť auto za 30 000 eur a viac, čiže skutočnosť, že dokážeme ponúknuť takéto auto za konkurenčnú cenu so všetkým potrebným zariadením a výbavou je skutočný prielom na trhu. Mám veľké očakávania, pokiaľ ide o toto auto,“ tvrdí Kostas.

Prevalcuje lacnejšiu konkurenciu

Európske automobilky sú pod tlakom valiacej sa čínskej vlny elektrických automobilov. „Pokiaľ by sme sa obávali alebo mali strach v tomto sektore, tak by sme nedopadli dobre. Samozrejme existuje hrozba, prichádza do Európy a vidíme, že prichádzajú s dobrými produktmi, dostupnými automobilmi, ale myslím si, že máme možnosť odolávať tejto ofenzíve,“ skonštatoval Kostas.

Citroën e-C3 ako ich novinka je podľa jeho slov veľmi blízko tomu, čo dokáže ich čínsky konkurent priniesť na trh, pokiaľ ide o cenu. „ Zároveň musíme vysvetľovať zákazníkom, že keď si kúpia auto, ktoré je z európskej značky, ktorá už viac ako 100 rokov funguje v Európe, je to zároveň istá zábezpeka a istota. Máme 1 000 predajcov a servisov v Európe, takže obchodníka s Citroënom nájdete blízko vášho bydliska všade v Európe. Takisto náhradné diely sú k dispozícii, takže to je taká istota. Sme moderná značka, ktorá rozumie potrebám zákazníka,“ povedal.

Príchod elektrických áut prináša rôzne polemiky o bezpečnosti, cene, výkone. Šéf automobilky uznáva, že je skupina ľudí, ktorá prešla na elektromobily okamžite, pretože sa im to páči, sú prispôsobiví a na druhej strane sú ľudia, ktorí stále váhajú či skôr tieto novinky odmietajú.

„Budeme mať autá s veľmi dobrou autonómiou, ktorá naplní 95 percent vašich potrieb, keď cestujete, pretože drvivá väčšina ľudí jazdí menej ako 50 km denne. Áno, niekedy idete na dovolenku, prípadne z Bratislavy na východ krajiny a podobne a tu potrebujeme vysvetliť zákazníkovi, že bude infraštruktúra a že nájdu nabíjacie stanice a môžem povedať, že sa to stáva realitou. Keď cestujete v mnohých krajinách Európy vidíte čoraz viac takýchto nabíjacích staníc a to ubezpečí zákazníka, ktorý si potom uvedomí, že je to v poriadku a nemusí mať obavy. Musíme zmeniť pohľad odmietavého zákazníka smerom k zákazníkovi, ktorý bude nadšený z elektromobilov a myslím si, že to je možné,“ uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok