Tragédia v obci Iliašovce. Futbalová bránka spadla na šesťročného chlapca, polícia prípad vyšetruje

ta3/TASR
3.10.2023 21:49 , Aktualizované: 4.10.2023 08:44

Na futbalovom ihrisku v spišskej obci Iliašovce sa odohrala tragédia. Futbalová bránka tam po 18. hodine spadla na 6-ročného chlapca. Na mieste ho usmrtila. Polícia vyšetruje prípad úmrtia chlapca.

Smutné nešťastie

Príbuzní dieťaťa boli rozrušení. „Chlapci prišli po nás, že poďte, poďte rýchlo, lebo už je mŕtvy Dávidko,“ povedal chlapcov dedko. Príčina nešťastia nie je známa, chlapec utrpel vnútrolebkové poranenia. Smrť mala byť okamžitá, myslí si obhliadajúci lekár. Polícia prípad vyšetruje.

„Deti sa hrali s touto veľkou bránou, ju preklopili a vraj, že keď ju chceli dvíhať, vtedy Dávidko prebehol pod bránu, oni ju neudržali a padla na neho,“ povedala Anna Frankovičová, starostka obce Iliašovce. „Ihrisko je verejne prístupné, taká veľká brána by sama od seba nepadla,“ dodala starostka.

Polícia vyšetruje

"Podľa doterajších zistení, počas zdvihnutia kovovej futbalovej brány zo zeme smerom nahor, došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k jej následnému pádu a zraneniu maloletej osoby," uviedla hovorkyňa.

Polícia už vo veci koná a v tejto súvislosti začala po vykonaní neodkladných prvotných procesných úkonov trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. "Vzhľadom na citlivosť prípadu, vek maloletej osoby i s úctou k pozostalým bližšie ani podrobnejšie informácie poskytovať nebudeme," uzatvára Ivanová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok