Predvolebné duely: Kampaň OĽANO je maximálne pozitívna, myslí si Dušenka. Podľa Kecskésa je Matovič najlepším príkladom, ako to nerobiť

ta3
20.9.2023 08:00 , Aktualizované: 20.9.2023 10:51

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Ján Kecskés (Republika) a Igor Dušenka (OĽANO a priatelia).

Kecskés a Dušenka
ta3

Mimoriadna schôdza a hranice

Posledné mimoriadne schôdze Národnej rady SR, ktoré iniciovala strana Smer-SSD považuje Dušenka za politické divadlo. „Tému, ktorú otvárajú, mohli jednoducho vyriešiť minulý týždeň na mimoriadnej schôdzi, ktorá bola iniciovaná vládou, kde sa jednoducho mohli zrušiť potvrdenia a súčasný stav sme nemuseli vôbec riešiť,“ myslí si kandidát hnutia OĽANO.

Kecskés si nevie predstaviť, že by poslanec „prišiel do práce, sadol si na svoje kreslo a nezahlasoval“. „Je to povinnosť a práca každého jedného poslanca, nech je tá schôdza o čomkoľvek,“ myslí si kandidát hnutia Republika. Situáciu s migrantami by podľa neho vyriešilo zatvorenie hraníc. Priznal však, že aj zrušenie potvrdenia, by prispelo k zlepšeniu situácie.

Ak by Republika bola vo vláde, stráženie hraníc by riešila zvýšením počtu kontrol vozidiel či modernou technológiou, akými sú napríklad drony. „V neposlednom rade netreba zabúdať na to, že potrebujeme týmto migrantom vyslať jasný signál, že na Slovensku nedostanú žiadne potvrdenie o pobyte,“ dodal Kecskés.  

„Uzavrieť 600 kilometrovú hranicu je nereálne,“ myslí si Dušenka. Policajti budú podľa neho potrebnejší, ak sa budú pohybovať v mestách, kde sa už migranti nachádzajú, než aby „stáli niekde na poliach a kontrolovali zelenú hranicu“.

Kampaň a bitky

Kampaň hnutia OĽANO je podľa Dušenku maximálne pozitívna. „Tak to vnímajú aj ľudia, ktorých šiesty týždeň stretávam na uliciach,“ dodal. „Je pravdou, že ostatné dni sa kampaň vyhrocuje. Z môjho pohľadu je to ale skôr mierené na kandidátov OĽANO z titulu, že ako jediní odvážne a nahlas vedia a hovoria pravdu,“ povedal na margo bitiek poslancov hnutia. 

Kecskés v reakcii pripomenul, že bitky a napádanie je niečo, čo do slovenskej politiky priniesol Igor Matovič. „V rámci tých incidentov sú kandidáti a sympatizanti hnutia OĽANO obeťami a nie páchateľmi,“ skonštatoval Dušenka.

Štátne hmotné rezervy a pandémia

So štátnymi hmotnými rezervami sme na tom podľa Dušenku v súčasnosti omnoho lepšie ako pred tromi rokmi. „V marci 2020 štátne hmotné rezervy nemali základné zdravotnícke pomôcky, respirátory, rúška, ochranné obleky, absolútne nič.“ Zdôraznil, že za ostatné roky tiež vypracovali aj rôzne krízové plány a tiež, že väčšina seniorov je dnes už očkovaná.

Kecskés si však myslí, že vláda Igora Matoviča je „najlepším príkladom, ako to nerobiť.“ „Slovensko bolo v temnom období len preto, že o pandémii rozhodoval jeden človek a nie odborníci,“ myslí si kandidát hnutia Republika.

Európska únia

„Ak máme byť v nejakom spoločenstve a máme čerpať výhody a znášať nejaké povinnosti, tak by sme mali byť rovnocenný partner ostatných európskych krajín v EÚ,“ myslí si Kecskés o členstve v únii. Na politike Bruselu im najviac prekáža dúhová agenda aj „zelená politika, ktorá je absolútne scestná a ideme s ňou spasiť celý svet“.

„Akékoľvek úvahy o vystúpení z EÚ alebo NATO sú úplne mimo myseľ,“ hovorí Dušenka. Pripustil, že EÚ má chyby a v istých oblastiach sa nestotožňujú s jej hodnotovým smerovaním.

Celú reláciu Predvolebný duel si môžete pozrieť nižšie.

Informácie o hosťoch

Ján Kecskés (34) je generálnym manažérom hnutia Republika a tiež asistentom europoslanca. Na kandidátke mu patrí číslo 4. 

Igor Dušenka (36) je právnikom a kandiduje za koalíciu OĽANO a priatelia. Do volieb ide s číslom 4.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V Predvolebnom dueli presvedčil viac divákov Igor Dušenka (94 %) ako Ján Kecskés (6 %).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok