Predvolebné duely: Marcinková chce byť blízko ľuďom. Dolinková hovorí, že Hlas ponúka politiku silného štátu

ta3
18.9.2023 11:00 , Aktualizované: 18.9.2023 14:10

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Vladimíra Marcinková (SASKA) a Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

web-obed.png
ta3

Hlas čaká na výsledky

Dolinková uviedla, že o tom, kto vyhrá voľby, rozhodnú ľudia. Hlas sa vraj bude rozhodovať pre spojencov podľa toho, či budú ostatné politické strany presadzovať politiku silného štátu, 13. dôchodok, fungujúce zdravotníctvo či bezpečné ukotvenie Slovenska v Európskej únii a NATO.

"Hlas prijme výsledky volieb s absolútne obrovskou pokorou. Keď budú známe výsledky, potom sa budeme baviť o tom, s kým pôjdeme a s kým nie," prezradila podpredsedníčka strany Petra Pellegriniho.

Blízko ľuďom

Marcinková verí, že 30. septembra získa SASKA väčšiu podporu, než nasvedčujú prieskumy. Hovorí, že strana ako jediná ponúka poctivú pravicovú politiku.

"Nie sme ľudia sľubov a nafúknutých fráz. V SASKE sú ľudia, ktorí majú za sebou obrovské výsledky," povedala. Spomenula priamo Sulíka, ktorý vraj Slovákov "potešil" tisícmi pracovných miest v novej automobilke Volvo.

Ako politický problém vníma to, že politici sa predbiehajú v sľuboch, no keď im príde e-mail od matky, nikto jej neodpovie. Marcinková hovorí, že odpisuje na každý jeden mail, ktorý dostáva. Prezradila, že viaceré jej návrhy vyšli práve z podnetu ľudí. "Toto je moja politika. Byť ľuďom blízko," dodala.

Informácie o hostkách

Vladimíra Marcinková (32) je poslankyňou Národnej rada SR a pôsobí aj ako predsedníčka výboru pre európske záležitosti. Na kandidátnej listine má číslo 5.

Zuzana Dolinková (40) je právnička a podpredsedníčka strany Hlas-SD. Do volieb ide s číslom 5.

Problémy v zdravotníctve

Martinková je presvedčená, že SASKA poskytla najlepší tím a najlepšieho možného tieňového ministra pre zdravotníctvo spomedzi všetkých strán. Hovorí, že úspechy Tomáša Szalaya mohli ľudia vidieť práve počas koronakrízy.

Hovorí, že títo ľudia presne vedia, čo robiť priamo od prvého dňa. "Na vajatanie a vzdušné sľuby tu už nie je priestor. Zdravotníctvo máme na úrovni klinickej smrti, potrebuje resuscitovať," prezradila.

Dolinková povedala, že potrebujeme garantovať istoty pre zdravotníkov. Hlas má podľa nej najlepší zdravotnícky tím a nová vláda sa bude musieť medzi prvými krokmi pozrieť na kontrolu plnenia míľnikov Plánu obnovy. "Ak chcete mať bezpečné, pokojné a súdržné Slovensko, voľte stranu Hlas," vyzvala.

Marcinková v závere dodala, že ponúka politiku výsledkov. Chce pokračovať v politike pre rodiny. "Chcem zvýšiť dohľad nad právami rodín a detí," vyhlásila.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V predvolebnom dueli presvedčila viac divákov Zuzana Dolinková (55 %) ako Vladimíra Marcinková (45 %).

Celý predvolebný duel si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok