Predvolebné duely: Kde sú bitky, tam je aj OĽANO, tvrdí Pčolinský. Podľa Tomáša si Slovensko vydýchne, keď sa matovičovci nedostanú do parlamentu

ta3/Patrik Mindžák
19.9.2023 11:00 , Aktualizované: 19.9.2023 13:53

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Peter Pčolinský (Sme rodina) a Erik Tomáš (Hlas-SD).

web-obed.png
ta3

Akcia Vírus

K akcii NAKA s názvom Vírus, kde boli obvinení bývalí vojenskí tajní a kde štát prišiel približne o 74 miliónov eur, sa Pčolinský sa príliš vyjadrovať nechcel. Počká si, kým sa skončí vyšetrovanie.

Na druhej strane Tomáš to okomentoval, že všetko treba vyšetriť a „zákonným spôsobom“. V tomto „treba byť opatrný“ pri policajnom prezidentovi Štefanovi Hamranovi, ktorý už viackrát urobil veľký „humbuk“ a potom „to dopadlo tak, ako to dopadlo“.

Predvolebná kampaň

V súčasnosti existuje aj antikampaň proti Sme rodina. „Cieľom je zraziť hnutie čo najnižšie. Myslím si však, že naši voliči nežerú seno a vedia, koľká bije. Všetci vidíme, že toto je platená antikampaň.“

Vo veci podali trestné oznámenia. Spoločnú reč nedokážu nájsť so stranami Smer-SSD, ĽSNS a Republika.

Tomáš v relácii ukazoval fotky, na ktorých vidno množstvo ľudí, ktorí prišli na ich jednotlivé predvolebné mítingy na východnom Slovensku. V tejto súvislosti sa pýta, kde berie Progresívne Slovensko voličov, keď „oni živého progresívneho voliča nevideli, aspoň nie na východe“.

Práve s nimi Hlas vylučuje spoluprácu po voľbách, rovnako aj s pravicovými stranami.

Bitky a OĽANO

Obom diskutujúcim sa nepáčia bitky, ktoré sa dejú v čase pred voľbami. Všade kde sú, je tam OĽANO, to o niečom svedčí, zhodnotil Pčolinský.

Tomáš reagoval, že si „Slovensko vydýchne, keď OĽANO nedostane sedem percent a nedostane sa do parlamentu a minimálne sa by sa tak zlepšila politická kultúra“.

Myslí si, že potrebujeme „normálnu, sociálnu a profesionálnu vládu“ po troch a pol roku. Hoci Sme rodina bola „normálna“, tak „podporovala nenormálnosť“.

Nelegálna migrácia

Mimoriadnu schôdzu o migrantoch Sme rodina podporí a zahlasuje za jej otvorenie. „Je nutné strážiť hraničné priechody, pretože sú nestrážené.“

Ak by tomu tak bolo, nemuselo by ani dôjsť k streľbe vo Veľkých Levároch, priblížil Pčolinský.

Člen Hlasu si myslí, že to, že nevieme chrániť našu južnú hranicu, je „smiešna výhovorka“.

„Úradnícku vládu sme vôbec nepotrebovali, mali sme ju tu na nič a štyri mesiace zbytočne strácame čas. Ak by tu bola naša vláda s plným mandátom, tak by ste videli, ako by sme si migrantami okamžite poradili,“ dodal Tomáš.

Informácie o hosťoch

Peter Pčolinský (41) je poslancom slovenského parlamentu. Tiež je aj podpredsedom hnutia Sme rodina, s ktorým ide aj do nadchádzajúcich volieb. Zastáva aj pozíciu podpredsedu NR SR. Na kandidátnej listine má číslo 4.

Erik Tomáš (48) je poslancom v NR SR a podpredsedom politického subjektu Hlas-SD. So stranou bude bojovať aj v najbližších voľbách. Pôjde tam s číslom 4.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V predvolebnom dueli presvedčil viac divákov Erik Tomáš (72 %) ako Peter Pčolinský (28 %).

Celú reláciu Predvolebný duel si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok