Predvolebné duely: LGBTI podľa Riapošovej ničí spoločnosť. Fico podľa Oľano neznesie pravdu

ta3/Denis Dufala
15.9.2023 08:00 , Aktualizované: 15.9.2023 10:43

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Michaela Riapošová (Republika) a Matúš Bystriansky (OĽANO a priatelia).

Bystriansky a Riapošová duel kandidátov ta3
ta3

Prieskumy verejnej mienky

K verejnej mienke a predvolebným prieskumom sa Matúš Bystriansky vyjadril: "Veríme voličom, že ocenia prácu, ktorú sme pre nich urobili." Pokračoval, že koalícia strán, s ktorými sa budú snažiť dostať sa vo voľbách do parlamentu bude riskantné, ale má to byť fér voči občanom.

Manipulácia

"Prieskumy berieme s veľkou rezervou, je to len vybraná vzorka. AKO, nie je dôveryhodná, lebo sa už stalo, že Republike dala nízke percentá, ktoré sa nepotvrdili," tvrdila Michaela Riapošová. Pokračovala, že agentúry na prieskumy manipulujú verejnou mienkou.

Bitka Matoviča a Kaliňáka

K incidentu Igora Matoviča a Roberta Kaliňáka tvrdil Bystriansky, že by sa takéto veci určite nemali diať. "Čo urobil Kaliňák a jeho spolustranníci je neprípustné. Aby sa niekto vlámal do auta, a aj po výzvach nevzdialil, je neprípustné". Matovič chcel podľa Bystriaskeho ísť povedať Ficovi pravdu, "keďže sa vyhýba Matovičovi, lebo sa ho bojí v diskusiách. Šiel hovoriť len pravdu."

Republika takéto správanie podľa slov Riapošovej odcudzuje. "Násilie fyzické alebo slovné nepatrí do spoločnosti. Prajeme si kultivovanejších politikov, slušnosť ale razantnosť. Modus operandy Matoviča je, že chodí a provokuje. Je to niečo čo musíme odcudziť na oboch stranách," dodáva.

Bystriansky pokračoval, že v roku 2018 schválil Fico zákon o migrantoch. Teraz keď to mohol rušiť, nedostavil sa na mimoriadnu schôdzu. "Mafia nezvládla situáciu a preto fyzicky zaútočila. Spôsob politiky ktorú robí Matovič je neštandardný. Celé Slovensko videlo ako Fico klamal a ako nedokážu zvládať pravdu, ten účel to splnilo. Taký je Matovič," dodal.

Republika podľa Riapošovej ponúka zdravý rozum, bojuje za tradície. Má mať pripravené riešenia, ktoré majú Slovensku pomôcť. "Nie len žabomyšie vojny, to voličov unavuje."

Uzatvorenie hraníc

K problematike s migrantmi tvrdil Bystriansky: "Vo Veľkom Krtíši je situácia stabilizovaná. Každý má strach, čo sa môže stať. Migranti k dnešnému dňu nevykonali žiaden priestupok. Postaviť vojakov na hranicu nič nerieši, ľudia hranicu prejdú aj prirodzenou cestou o 200 metrov ďalej." Veľké množstvo migrantov sa chce podľa dostať do Nemecka, Holandska a iných krajín, pričom Slovensko je v mnohých prípadoch len tranzitnou križovatkou. "Fico mal možnosť hlasovať za zrušenie potvrdenia pre migrantov voľne sa pohybovať po Slovensku," dodal.

LGBTI+

V problematike s migrantmi treba podľa Riapošovej konať. Republika chce zatvoriť hranice a nepúšťať migrantov. "Keď sa dali zatvoriť kvôli Covidu, budú sa dať aj teraz." Dodala, že je potrebné urobiť všetko preto, aby sa na Slovensko nelegálny migranti nedostali. "Chceme robiť politiku na všetky svetové strany a hľadať priateľov, nie nepriateľov. Hľadať spôsoby, ako Slovensko pozdvihnúť. Sme za otvorené hranice a podobné výhody z EÚ. Nepreberajme však slepo všetko. LGBTI propaganda spoločnosť jedného dňa zničí," vyhraňuje Riapošová.

Podľa nej je tiež otázkou času, kedy migranti vykonajú nejaký trestný čin. Pokračovala, že stav je vážny, aj na margo dvoch zadržaných migrantov, podozrivých z terorizmu.

"Nebudeme spolupracovať s liberálmi," tvrdí Riapošová a dodáva, že by sa spojili s kýmkoľvek, kto s nimi bude mať programové prieniky. S Matovičom podľa nej nikto príčetný do parlamentu nepôjde.

Celý duel si môžete pozrieť vo videu nižšie.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V predvolebnom dueli presvedčil viac divákov Matúš Bystriansky (77 %) ako Michaela Riapošová (23 %).

Informácie o hosťoch

Matúš Bystriansky (29) je občiansky aktivista a vedúci mediálneho tímu. Do volieb ide s číslom 6.

Michaela Riapošová (35) pracuje asistentka europoslanca. Na kandidátnej listine má číslo 6.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok