Predvolebné duely: Som rád, že nie som súčasťou Smeru, otvorene priznal Magušin

ta3/Lenka Klobučníková
13.9.2023 08:00

V rámci predvolebných duelov na ta3 sa predstavil Ján Magušin (OĽANO a priatelia).

web-ráno.png
ta3

Konflikt medzi Matovičom a stranou Smer-SSD

V stredu o deviatej hodine sa na tlačovej besede strany Smer, ktorá navrhovala uzatvorenie hraníc s Maďarskom udial nemalí konflikt aj s predstaviteľmi OĽANO a priatelia. V aute, ktoré malo prekaziť tlačovku bol aj Igor Matovič, ktorý cez megafón vykrikoval rôzne invektíva. Na kroky, ktoré sa udiali v stredu Ján Magušin reagoval takto: „Som rád, že nie som súčasťou Smeru. Igor Matovič, keď poukazuje na pokrytectvo Smeru, tak je to v poriadku. Je to jeho ústavné občianske právo. Spôsob, akým sa rozhodne komunikovať s občanmi neviem vyhodnotiť. Nevidel som ho celý. Videl som spôsob, akým smeráci nabehli k autu a násilným spôsobom sa pokúšali občana Matoviča vypnúť.“ 

Magušin nesúhlasí, akým spôsobom sa snažil Kaliňák dostať fyzickým násilím k Igorovi Matovičovi. „Je to cez čiaru,“ dodal.

Verejný priestor pre každého

Ján Magušin garantuje, že pri niečom čo je za čiarou sa neozvú. V tomto sú podľa neho konzistentní. „Hovoríte, že Igor Matovič preruší tlačovku. Videl som aj zo strany Smeru, ako niektoré veľmi škaredé podniky, keď nabehnú na diskusiu, ktorú má uznávaný investigatívny novinár a začnú tam vykrikovať a správať sa takým spôsobom, že zase hecujú tú nenávisť a šíria klamstvá. Je to opäť verejný priestor, ktorý majú k dispozícii,“ vysvetľoval Magušin. 

Magušin sa vyjadril, že verejný priestor nezaručuje súkromie. "Musíte počítať s tým, že niekto vám tam príde nahlas hovoriť pravdu." 

Spolupráca so SASKOU a Progresívnym Slovenskom?

„Koaličný potenciál je presne rovnaký, ako majú aj ostatné strany,“ tvrdí Magušin. Na otázku, či by si vedel predstaviť spoluprácu so SASKOU a s Progresívnym Slovenskom odpovedal, že „veľmi jasne by sme si museli povedať priority, kompromisy a červené čiary.“

Rozdiely medzi regiónmi

„Pochádzam z obrovskej rodiny. Moji rodičia sú obyčajní ľudia. Opatrenia, ktoré sa konečne OĽANO odhodlalo urobiť, rodinám mimoriadne pomohli. To je tých dvesto eur. Je vždy lepšie, keď peniaze ľudí idú naspäť k ľuďom, ako keby sa vyviezli do Dubaja alebo na Cyprus,“ dodal Magušin.

Na to, či bude apelovať na regionálne rozdiely odpovedal: „Som hrdý, že pochádzam z Liptova. Slovensko mám veľmi rád. Štyri milióny z eurofondov sme investovali do Strednej zdravotnej školy v Liptovskom Mikuláši. Sedemnásť miliónov eur z eurofondov sa prefinancovalo do Ružomberka do vojenskej nemocnice.“ Pravidlo, ktoré tu bolo podľa Magušina z minulých vlád zrušili.  

Informácie o hosťovi

Ján Magušin (35) pracuje ako právnik a kandidát na poslanca NR SR za stranu OĽANO a priatelia. Na kandidátnej listine má číslo 7.

Do relácie bol pozvaný aj krajský predseda SNS Milan Kováč (67), ktorý však pozvanie neprijal. Na kandidátnej listine mu patrí číslo 7.

Celú časť relácie Predvolebné duely si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok