Predvolebné duely: Matovič s Hegerom Slovensko vystavili riziku, zhodujú sa politici. Princíp pokus-omyl sa vo voľbách už nesmie zopakovať, tvrdí Becík

ta3/Patrik Mindžák
12.9.2023 18:00 , Aktualizované: 12.9.2023 21:18

V predvolebnom dueli na ta3 sa stretli Branislav Becík (Hlas-SD) a Marek Géci (Republika).

377932466_1538342016994200_4092897911438847634_n.png
ta3

Vojna na Ukrajine

V súvislosti s migmi prijalo Rusko opatrenie, kde pridalo Slovensko na listinu nepriateľských štátov, myslí si Becík. "Vláda nás vtedy vystavila obrovskému riziku, bol som nemilo prekvapený, že sa takéto dôležité kroky neprejednávali priamo v parlamente. Matovič aj Heger nás vystavili obrovskému riziku.“ Je však proti vojne a je za mier.

"Aj veľkí politici si dokážu nasypať popol na hlavu," začal Géci s tým, že Putin dokázal priznať chybu, ktorej sa v minulosti dopustil. Čaká však, kedy sa ospravedlnia Spojené štáty americké napríklad za zhodenie atómových bômb.

"To, že nás Rusko označilo za nepriateľský štát, je výsledkom politiky Matoviča, Hegera a Ódora." Tvrdí, že to je tým, že Slovensko posiela vojnovú techniku Kyjevu. "Som za to, aby sme na Ukrajinu neposlali ani náboj."

Pšenica a potraviny

Kvalitná slovenská pšenica sa valila na západ, sem sa valila tá kontaminovaná z Ukrajiny, tvrdil Becík. "Zlikvidovali sme si živočíšnu výrobu, nesmieme to dopustiť pri rastlinnej."

Alfou a omegou Hlasu je rozvoj vidieka a takýmto spôsobom vytvárať pracovné pozície. "Slovensko je krajina predurčená na vývoz. Dnes sme svedkami toho, že sa sem dovážajú aj potraviny nášho pásma. Musíme to zastaviť."

Géci ozrejmil, že ak bude hnutie Republika pri moci, nedopustia, aby na slovenských pultoch skončila ukrajinská pšenica.

Becík oznámil, že 63 stredných škôl a 25 domovov sociálnych služieb v Nitrianskom kraji bude zásobovať lokálnymi potravinami od lokálnych prvovýrobcov.

Jeho oponent vysvetlil, že potrebujeme "centrálny systém" do škôl. Tak sa dozvieme, že "naše deti jedia kvalitné potraviny".

Nelegálna migrácia

Policajný prezident Štefan Hamran a Ódor zľahčujú situáciu s migrantmi, tvrdil Becík. Je pripravený zabezpečiť autobusy, pokiaľ cestujú až do Nemecka a nechcú ostať u nás. Nerozumie, prečo vláda nepripravuje opatrenia na riešenie nelegálnej migrácie.

"Je faktom, že táto vláda nezvládla nelegálnu migráciu," priblížil Géci. Žiada kompetentných, aby chránili slovenskú hranicu príslušníkmi polície či armády. Riešením môžu byť námatkové kontroly podozrivých vozidiel.

Výzvy politikov

Na margo nadchádzajúcich volieb Becík vyzval voličov, že princíp pokus-omyl sa už nesmie zopakovať. "Nesmieme dopustiť, aby nám vládli začiatočníci či amatéri, ktorí len prahnú po moci."

Géci vyzval voličov, aby nehazardovali s pronárodným hlasom. "Aj naďalej budeme hájiť záujmy Slovákov."

Informácie o hosťoch

Branislav Becík (45) je županom Nitrianskeho kraja. Špecializuje sa na poľnohospodárstvo. Je členom strany Hlas - sociálna demokracia. Na kandidátnej listine má číslo 7.

Marek Géci (39) pracuje ako právnik. V minulosti súťažil v tenise, no pre zranenie kariéru ukončil. V politike sa angažuje od roku 2017. Do parlamentu kandiduje za stranu Republika. Do volieb ide s číslom 7.

Anketa

Hlasovanie sa skončilo.

V predvolebnom dueli divákov viac presvedčil Branislav Becík (55 %) ako Marek Géci (45 %).

 Celú časť relácie Predvolebné duely si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok