Kto ešte váha? Štvrtina voličov stále nie je rozhodnutá

ta3/tasr
11.9.2023 14:21

Približne štvrtina voličov ešte nie je konečne rozhodnutá, koho voliť. Najviac presvedčených voličov majú strany Smer-SSD a Republika, najviac váhajúcich má KDH a Sme rodina.

Prieskum ukázal, ako sú Slováci spokojní s demokraciou. Takéto sú výsledky v krajoch
TASR/Martin Baumann

25,9 percenta voličov ešte nie je definitívne rozhodnutá, koho voliť. Najmenej váhajúcich sympatizantov majú strany Smer-SSD a Republika, najviac váhajúcich má KDH a Sme rodina. Vyplýva to z dát kontinuálneho prieskumu postoja obyvateľov "Ako sa máte, Slovensko?". 

"Menej ako štyri týždne pred voľbami vidíme ešte pomerne veľký priestor na presuny voličov a pohyb voličských preferencií. Približne štvrtina respondentov, ktorí deklarujú, že prídu voliť, hovorí, že ešte nie sú definitívne rozhodnutí, koho budú voliť," uviedol Miloslav Bahna zo Sociologického ústavu SAV.

78 percent verí v lepšiu vládu

Z výskumu vyplýva, že respondenti očakávajú, že nová vláda, ktorá bude vytvorená na základe septembrových volieb, bude oveľa alebo o niečo lepšia ako súčasná úradnícka vláda. Očakáva to 78,1 percenta, čo predstavuje nárast oproti výskumu z februára (72,4 percenta).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok