Spor o koncesionárske poplatky je podľa Krajniaka boj o moc

TASR TA3
5.6.2016 13:28

Návrh zákona, ktorý má zvýšiť tzv. koncesionárske poplatky, bol témou diskusnej relácie TA3 V politike.

Spor o koncesionárske poplatky je podľa Krajniaka boj o moc
SITA/AP

Paška: Nejde o spor, ale o dialóg

Podľa Miroslava Číža zo Smeru je potrebné ešte diskutovať a prehodnotiť napríklad spôsob zvýšenia poplatkov. Tvrdí, že je dostatok času na to, aby sa štandardnou diskusiou dospelo k dohode a k tomu, aby do konca roka došlo i k "legislatívnym výstupom".

Za problém a ani za spor súčasnú tému koncesií nepovažuje, ale zároveň je presvedčený, že rôzne názory by mali byť prediskutované najskôr v koaličnej diskusii. "Sme v štádiu doladenia koaličných mechanizmov," uviedol v tejto súvislosti.

Ani podľa Jaroslava Pašku z SNS nejde o spor, ale o dialóg a námet na diskusiu o tom, ako by malo vyzerať vysielanie RTVS. "A samozrejme aj tom, aby financovanie nebolo spochybniteľné," povedal Paška.

Vecný problém?

Milan Krajniak zo Sme rodina je presvedčený, že nejde o žiadnu diskusiu, ale prebiehajúci boj o moc, ktorý sa týka aj médií. „RTVS je kľúčové médium, na ktoré má vláda vplyv," upozornil Krajniak a vyslovil názor, že dve skupiny v Smere a predseda SNS Andrej Danko si v súčasnosti pripravujú pozície na to, aby prevzali miesto po Robertovi Ficovi. Ten podľa Krajniaka "už s určitosťou v budúcich voľbách kandidovať nebude".

Ako boj o moc vo vnútri koalície vníma súčasnú tému ohľadom koncesionárskych poplatkov aj Jozef Viskupič z OĽaNO-NOVA. "Základná správa pre ľudí je, že sa koncesie nebudú zvyšovať," uviedol. Zároveň vyzval vládu, aby ich neobviňovala z ich sporov. "Nemám ambíciu rozoštvávať koalíciu, ktorá je rozoštvaná sama o sebe," povedal.

Zástupcovia Smeru i SNS označili pohľad opozičných politikov za nezmysel. "Vo vládnom programe sa hovorí, že sa budeme zaoberať financovaním a vývojom financovania RTVS, presne v tomto zmysle sme vniesli námietku," povedal Paška. Číž nazval názory opozičných partnerov za snahu rozoštvať koalíciu. "Je to čisto vecný problém," zopakoval k téme koncesií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok