Pri hraniciach chytili Petra Puškára, vinia ho z miliónových podvodov

TA3 TASR
20.5.2016 10:47

V Hainburgu, na skok od slovenských hraníc, chytili rakúski policajti Petra Puškára. Neúspešný slovenský politik je považovaný za šéfa skupiny daňových podvodníkov.

Pri hraniciach chytili Petra Puškára, vinia ho z miliónových podvodov
Peter Puškár 1140px (Zdroj: PZ)

Puškár, na ktorého je vydaný európsky zatykač v súvislosti s miliónovými daňovými podvodmi, je v rukách polície.

Informuje o tom vydanie denníka Nový Čas, podľa ktorého ho mali zadržať vo štvrtok podvečer v rakúskom Hainburgu. "Krátko po siedmej večer ho z tamojšej policajnej stanice odviezli preč," uviedol denník. Zadržaný muž s médiami nekomunikoval. Rakúski policajti bližšie informácie neposkytli, k prípadu sa nevyjadrilo ani vedenie slovenskej polície.

Puškárom sa polícia zaoberá už dlhší čas. Je podozrivý v súvislosti s fiktívnymi obchodmi s diamantmi či reklamnými službami, pri ktorých organizovaná skupina na daniach obrala štát o tri milióny eur.

"Za organizátora trestnej činnosti je považovaný Peter P., toho času na úteku," uviedol pred niekoľkými týždňami policajný prezident Tibor Gašpar. Puškárovi hrozí v prípade dokázania viny za zločin podvodu v súbehu s pokračujúcim zločinom skrátenia dane a poistného, väzenie na sedem až 12 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok