Pri odoberaní malého Marca mohlo dôjsť k trestnému činu, pripúšťa prokuratúra

TASR
18.5.2016 16:06

Pri postupe zamestnanca súdu pri odňatí Marca mohlo dôjsť k spáchaniu trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Pri odoberaní malého Marca mohlo dôjsť k trestnému činu, pripúšťa prokuratúra
TASR/Michal Svítok

"Vo veci postupu zamestnanca súdu zabezpečujúceho výkon rozhodnutia súdu, bola vec odstúpená príslušnej súčasti Policajného zboru vzhľadom na to, že vo veci sa javí podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa," uviedla Predajňová.

Prvý námestník generálneho prokurátora René Vanek podľa nej už vydal pokyn krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici, aby okamžite preskúmal túto vec na trestnom aj na netrestnom úseku a prijal prípadné opatrenia. "Čo sa týka netrestnej oblasti, v tejto chvíli môžeme potvrdiť, že okresná prokurátorka v Žiari nad Hronom vstúpila do začatého občiansko–právneho konania vo veci návrhu starej mamy maloletého Marca o zverenie do výchovy," doplnila Predajňová.

Podľa medializovaných informácií vyšší súdny úradník minulý týždeň v obci Brehy zobral chlapca zo školy pred očami spolužiakov a učiteľky v rámci výkonu rozhodnutia súdu. Marca mal najprv okresný súd zveriť do starostlivosti jeho babky, krajský súd však predbežné opatrenie zrušil s odôvodnením, že matka má na syna väčšie právo ako stará matka. Matka mala následne požiadať súd o výkon rozhodnutia, teda odňatie Marca starej mame.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok