Cibulková v madridskom finále prehrala. Halepová hrala lepšie, priznala

TA3 TASR
7.5.2016 20:09

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo finále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride. Nasadanej šestke Rumunke Simone Halepovej podľahla v dvoch setoch 2:6, 4:6.

V Madride dosiaľ najväčší úspech

Cibulková nevyužila šancu na zisk šiesteho titulu na ženskom profesionálnom okruhu, v španielskej metropole však dosiahla doposiaľ najväčší úspech na podujatí so štatútom Premier Mandatory. Pre Cibulkovú to bolo už tretie tohtoročné finále.

V apríli v Katoviciach sa tešila zo zisku cennej trofeje, koncom februára v mexickom Acapulcu prehrala po trojsetovej bitke s Američankou Sloane Stephensovou. Z Madridu si odnáša prémiu 447.699 eur pred zdanením a 650 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho novom vydaní sa posunie z 38. na 26. miesto a stane sa staronovou slovenskou jednotkou, keď predstihne Annu Karolínu Schmiedlovú.

halep_0a000002-31c6-99da.jpg

V prvej osmičke

Na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros tak bude s najväčšou pravdepodobnosťou figurovať medzi nasadenými hráčkami. V priebežnom tohtoročnom hodnotení Champions Race sa prepracovala do prvej osmičky. Ak by sa v nej udržala, získala by miestenku na jesenný šampionát WTA Tour v Singapure. V Madride v 1. kole vyradila najvyššie nasadenú Poľku Agnieszku Radwaňskú a potom predviedla tri úspešné obraty. Na disponovanú Halepovú však v sobotňajšom dueli, ktorý sa pre dážď hral pod zatiahnutou strechou, nenašla recept.

Bývalá svetová dvojka mala raketový štart a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 5:1. Cibulková následne znížila na 2:5 a v ôsmom geme viedla pri podaní súperky 40:0. Halepová však získala päť fiftínov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Rumunka hrala takticky, robila minimum nevynútených chýb a skvelou defenzívou eliminovala Cibulkovej najväčšie zbrane. O osude druhého dejstva rozhodol brejk v úvodnom geme. Halepová si v ďalšom priebehu stu zachovala pevné nervy, ani raz nestratila podanie a zisk 14. titulu spečatila esom.

Postup do finále si cenní

Cibulková počas slávnostného ceremoniálu priznala. že Halepová bola na dvorci lepšou hráčkou. "Blahoželám Simone k zisku titulu. V Madride odohrala výborný turnaj a dnes vyhrala zaslúžene. Postup do finále si však veľmi cením. Veľká vďaka patrí môjmu skvelému tímu, bez vás by som tu teraz nestála. Verím, že budeme pokračovať v nastúpenom trende. Vďaka patrí aj vám fanúšikom, boli ste skvelí," povedala Slovenka.

Halepová mala zo zisku titulu veľkú radosť. "Ani neviem slovami opísať moje pocity. Túto trofej si mimoriadne vážim. Pred dvomi rokmi som vo finále ťahala za kratší koniec, teraz to vyšlo. Dominike blahoželám k skvelému týždňu a do ďalšieho priebehu sezóny jej želám iba to najlepšie. Veľká vďaka patrí rumunským fanúšikom, ktorí ma neustále povzbudzovali. Cítila som sa tu ako doma."

ženy - dvojhra - finále:

Simona Halepová (6-Rum.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 6:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok