Londýn otvorí ekologickú reštauráciu, kde budú ľudia stolovať nahí

TA3
25.4.2016 08:30

Britská metropola chystá na leto reštauráciu, v ktorej sa vraj návštevníci budú môcť oslobodiť od modernej doby - od mobilov, elektriny, ale tiež, ak budú chcieť, od šiat. Reštaurácia Bunyadi, ktorú v centre Londýna otvoria v júni na tri mesiace, nestačí prijímať objednávky.

Londýn otvorí ekologickú reštauráciu, kde budú ľudia stolovať nahí
ČTK (ilustračný záber)

Chce osloviť vegánov a nudistov

Podľa britského denníka The Daily Telegraph už má na čakacej listine cez 4000 záujemcov. "Asi to nebude miesto pre pozvanie na prvé rande, ale pre druhé či pre obed s priateľmi," domnieva sa autor projektu Seb Lyall. Dodáva, že podľa neho by nudistická reštaurácie v Londýne mala osloviť najmä vegánov a nudistov.

Miesto podniku, ktorý bude mať kapacitu 42 miest, zatiaľ nešpecifikoval. Uviedol len, že hlavné jedlo vyjde okolo 60 libier. Reštaurácia Bunyadi, čo v hindčine znamená prirodzený, sa prezentuje ako "prvý nudistický gastronomický zážitok" v britskej metropole. Návštevníkov pozýva do "tajného sveta", kde nie sú telefóny, elektrické svetlá, ani šaty. Návštevníci sa však povinne vyzliecť nemusia - reštaurácia má totiž aj miestnosť pre menej odvážnych.

Len prírodné produkty

V celom objekte budú vraj používané len prírodné a ekologické produkty. Jedlo sa bude pripravovať na ohni, servírovať na ručne vyrobenom keramickom riade a s jedlými príbormi. Svetlo zaistia sviečky, stoly a kreslá budú z dreva.

Jednotlivé stoly budú oddelené bambusovými rohožami. Do reštaurácie nemusia prísť návštevníci už bez šiat, tie si môžu odložiť pri vchode v šatni. Tam tiež dostanú ľahké župany, ktoré môžu použiť, či nemusia.

Za projektom stojí spoločnosť Lollipopup, ktorá už vlani v Londýne v lete otvorila bar inšpirovaný seriálom Breaking Bad. V ňom si návštevníci môžu v simulovanom laboratóriu namiešať (uvariť) koktail.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok