Kukláči počas razie zadržali desiatky ľudí, vtrhli aj do novej televízie

TA3 TASR
11.4.2016 16:16

Špeciálne jednotky počas razie na západe Slovenska zadržali asi 30 ľudí. Zavítali aj do novej alternatívnej televízie, ktorá hovorí o škandále a "marení nezávislého spravodajstva".

Prišli po Puškára?

Národná kriminálna agentúra počas razie v Bratislave a na západnom Slovensku zadržala asi 30 ľudí podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti. Do daňových podvodov by mal byť zapojený aj Peter Puškár, ktorý sa v minulosti uchádzal o hlasy voličov ako predseda Práva a spravodlivosti. Puškár je vraj pravdepodobne mimo Slovenska. Informovali o tom Topky.    

Policajti ráno nabehli do bytových a nebytových priestorov vo viacerých mestách a prehľadávali sklady, listinné doklady, účtovné záznamy či počítače. Kukláči prišli napríklad do firiem sídliacich na Starej Vajnorskej v Bratislave i do priestorov televízie INTV, ktorá má onedlho spustiť vysielanie. Akcia však podľa webu nemala byť zameraná proti televízii. Policajti hľadali ľudí, "ktorí sú medzi sebou prepojení a ktorí môžu s televíziou nejakým spôsobom súvisieť".

Škandál! Polícia obsadila televíziu. Práve sme sa dozvedeli, že dva dni pred začatím vysielania novej televízie. Robí...

Posted by INTV.sk on 11. apríl 2016

Idú po závažnej trestnej činnosti

Polícia vyšetruje zločin daňového podvodu a zločin skrátenia dane a poistného. Príkaz na domovú prehliadku vydal súd. "NAKA dokumentuje závažnú daňovú trestnú činnosť, ktorá mala byť páchaná organizovanou skupinou," potvrdil webu hovorca policajného prezídia Martin Wäld.      

Puškár je podľa portálu konateľom vo viac ako 10 firmách, ktoré sídlia v Bratislave. V súvislosti s ním zasahujú kriminalisti v obci Hubice v Dunajskostredskom okrese. Razia prebehla aj v bratislavskej reštaurácii Galileo, ktorej je tiež konateľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok