Detva prekvapivo zvíťazila v Žiline a vyrovnala stav barážovej série

SITA
13.3.2015 20:32

Hokejisti Detvy triumfovali v piatkovom druhom zápase baráže o extraligu 2015/2016 na ľade Žiliny 6:5, vyrovnali tým stav série hranej na štyri víťazstvá na 1:1.

Detva prekvapivo zvíťazila v Žiline a vyrovnala stav barážovej série
SITA/Milo Fabian

Posledný tím najvyššej súťaže po základnej časti Žilina sa ujala vedenia v 4. min gólom obrancu Stanislava Hudeca v oslabení. Tím spod Poľany však ešte do konca prvej tretiny stihol vyrovnať Andrejom Themárom. Hráči Detvy urobili razantný krok za víťazstvom v prostrednej časti hry, ktorú vyhrali 3:0. Dva góly zaznamenal center tretej formácie Patrik Fekiač, prvý z nich v presilovke.

V záverečnej tretine sa Žilinčania pokúsili o zvrat. Najskôr znížil na 2:4 v 45. min zadák Juraj Ďurkech, ale už o minútu hostia znova viedli o tri góly, keď sa druhýkrát v tomto zápase presadil Themár. Duel následne zdramatizovali dva presné zásahy domáceho útočníka Róberta Krajčiho (druhý gól dal v početnej výhode), ale Detva si napokon víťazstvo ustrážila. V 59. min poistil vedenie hostí na 6:4 Juraj Petro. Domáci ešte v záverečnej minúte dokázali znížiť na napokon konečných 5:6, keď sa presadil Milan Drevenák.

Tretie meranie síl je na programe v pondelok 16. marca v Detve (začiatok o 18.00 h). 

MsHK DOXXbet Žilina - HC 07 Orin Detva 5:6 (1:1, 0:3, 4:2) - stav série: 1:1
Góly: 4. S. Hudec (M. Drevenák), 45. Ďurkech (S. Hudec, Drábek), 50. Krajči (M. Grman, Demel), 58. Krajči (S. Hudec, Milan Procházka), 60. M. Drevenák (Demel, Nádašdi) - 14. Themár (Petro, Predajniansky), 31. P. Fekiač (Zorvan), 39. Parkhouse (Graham, Kanaet), 40. P. Fekiač (Themár, L. Říha), 46. Themár (L. Říha), 59. Petro (J. Žilka) 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Baluška, Štefik - Orolin, Tvrdoň, 1165 divákov 

Zostavy:
Žilina: Križan - M. Grman, Krčula, Nádašdi, Bobček, S. Hudec, Ďurkech, Mravec, J. Šimko - Milan Procházka, Demel, Krajči - Velecký, Jabrocký, M. Drevenák - Valášek, Drábek, Kanko - A. Lipovský, Staněk, A. Bezák 
Detva: Volentier - Pač, Hataš, Zorvan, Sládok, Mačkovič, Predajniansky - J. Žilka, Srnka, Petro - Graham, Kanaet, Parkhouse - Themár, P. Fekiač, L. Říha - Buda, Jakubík, Hajnik

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok