Dušan Kuciak najlepším brankárom sezóny v Poľsku

SITA
4.6.2014 11:32

Slovenský futbalový reprezentant Dušan Kuciak v službách poľského klubu Legia Varšava sa po zisku majstrovského titulu v sezóne 2013/2014 dočkal aj individuálneho ocenenia. Počas slávnosti Gala Ekstraklasy ho vyhlásili za najlepšieho brankára uplynulého ročníka tamojšej najvyššej súťaže.

Dušan Kuciak najlepším brankárom sezóny v Poľsku
SITA/AP

Tretie miesto v rovnakej kategórii obsadil Slovák Richard Zajac z klubu Podbeskidzie Bielsko-Biała.

"V sezóne 2013/2014 som dostával v bránke Legie menej priestoru a uvedomujem si, že tento ročník nebol z mojej strany taký vydarený ako prvé dva v poľskej Ekstraklase. Takéto ocenenie vôbec neočakával. O to viac ma to pozitívne prekvapilo," uviedol v rozhovore pre portál profutbal.sk Kuciak. Žilinský rodák si v augustovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2013/2014 proti rumunskej Steaue Bukurešť poškodil meniskus a absolvoval artroskopiu, ktorá ho z hry vyradila na dlhší čas. "Ani neviem povedať, ktorý úspech si vážim viac. Titul sme získali spoločnými silami ako kolektív, individuálne ocenenie pre najlepšieho brankára som taktiež získal vďaka kolektívu," povedal 28-ročný gólman a dodal: "Viem, že dokážem chytať aj lepšie. V každom stretnutí a na tréningu vydávam zo seba maximum, aby som sa mohol posúvať ďalej. Verím, že moja najlepšia sezóna ma ešte len čaká, a dúfam, že sa nám podarí naplniť ciele v pohárovej Európe."

Kuciak sa momentálne sústreďuje vo svojej futbalovej kariére na Legiu. "S klubom mám platný kontrakt ešte na dve sezóny. Naplno sa teda koncentrujem na naše ciele. Ak príde zaujímavá ponuka, budeme sa ňou zaoberať," uzavrel bývalý hráč Trenčína, Žiliny či rumunského FC Vaslui.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok