Kažimír: Výnosy z predaja podielu v Telekome by mali ísť na zníženie dlhu

TASR
16.10.2013 15:14

Výnosy z predaja minoritného, 49-%, podielu SR v spoločnosti Slovak Telekom (ST), a. s., by sa mali použiť prednostne na zníženie štátneho dlhu. Uviedol to po rokovaní vládneho kabinetu minister financií a podpredseda vlády SR Peter Kažimír (Smer-SD).

Kažimír: Výnosy z predaja podielu v Telekome by mali ísť na zníženie dlhu
SITA

"Kľúčovo na zníženie dlhu," odpovedal šéf slovenského rezortu financií na otázku, na aký účel by bolo dobré použiť peniaze za predaj štátom vlastneného podielu v ST.

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR dnes vládu SR o ST oficiálne informovalo v Informácii o ďalšom postupe vo vzťahu k majetkovým účastiam SR na podnikaní ST.

Akcionári v ST - Slovenská republika a spoločnosť Deutsche Telekom (DT) AG sa v lete dohodli na vypracovaní Memoranda o spoločnom postupe akcionárov (MSP), ktoré ustanoví formálny rámec pre spoluprácu akcionárov s tým, že slovenská strana pripraví návrh svojich požiadaviek do memoranda.

"Pracovné skupiny v súčasnosti pripravujú pripomienky k memorandu. MSP by malo špecifikovať dohodnutý spôsob predaja, ako aj jednotlivé kroky a časový harmonogram procesu predaja. Zainteresované strany by mali podpísaním MSP vyjadriť svoju súčinnosť a spoluprácu v procese predaja," dodalo vo vládnom materiáli MH SR.

Fond národného majetku SR a MH SR pripravia informáciu o stave projektu nakladania s majetkovými účasťami štátu na podnikaní ST do konca roka 2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok