Slováci zorganizovali vzburu, píšu fínske médiá po štvrťfinále

TASR, TA3
17.5.2013 12:11

Ohlasy médií po štvrťfinálovom zápase na hokejových MS 2013 Fínsko - Slovensko (4:3).

Fínsko:
Helsingin Sanomat: "Zápas ako na horskej dráhe! Po skvelom úvode sa záver takmer zmenil na nočnú moru. Slováci ukázali dobrý výkon, ale do semifinále sa predrali Fíni."

kaleva.fi: "Záchrancom levov bol opäť Kontiola. Z jasnej záležitosti sa stala dráma so šťastným koncom. Slováci skvele špurtovali a tak sa víťazstvo rodilo ťažko."


HBL.fi: "Fínsko bude bojovať na MS o medaily, ale bolo to ťažké. Po skvelom začiatku bol pasívny 'lev' blízko vyradenia. Slovensko zúrivo bojovalo a vytiahlo všetky svoje prednosti."


Keskisuomalainen: "Po prvej tretine sa zdalo všetko vybavené, ale slovenský tím zorganizoval vzburu. Nebolo to najlepších 60 minút, počíta sa však postup medzi štyri najlepšie celky."


Česko:
isport.blesk.cz: "Márna snaha Slovákov. Stiahli trojgólový náskok súpera, ale oslavuje Fínsko. Porážka zverencov trénera Vladimíra Vůjteka znamená, že český tím skončil celkovo siedmy, práve pred Slovenskom."

iDnes.cz: "Veľký vzostup pred a po druhej prestávke, keď dotiahli trojgólové manko, nakoniec nestačil. Slovenskí hokejisti na domáci tím nestačili a na šampionáte končia."


iihf.com: "Petriho sila! Fíni prevýšili Slovákov. Petri Kontiola skóroval dvakrát, asistoval pri víťaznom góle Juhamattiho Aaltonena a mal tak leví podiel na víťazstve Fínska 4:3. Fíni prehajdákali trojgólový náskok, no prežili to."


Kompletné výsledky, tabuľky, štatistiky a program MS v hokeji 2013 nájdete v našej webovej aplikácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok