Dallas sa rozlúčil s Jágrom, vymenil ho do Chárovho Bostonu

TASR, TA3
2.4.2013 21:31

Fenomenálny český hokejista Jaromír Jágr skončil v tíme NHL Dallas Stars. V aktuálnom ročníku najproduktívnejší hráč dallaských "hviezd" sa vracia do Východnej konferencie, keď ho vedenie texaského klubu v utorok vymenilo do Bostonu za dvojicu mladíkov Lanea MacDermida, Codyho Paynea a podmienenú voľbu v tohtoročnom drafte.

Jágr sa v tíme Bruins stane spoluhráčom slovenského obrancu a kapitána Zdena Cháru.

"O Jaromíra bol medzi klubmi veľký záujem, ale nakoniec padla voľba na Boston," povedal pre portál isport.cz hráčov agent Petr Svoboda. "Medveďov" radili experti už pred sezónou medzi hlavných kandidátov na zisk Stanleyho pohára, po príchode najproduktívnejšieho Európana v histórii profiligy ich šance na dobytie trofeje ešte stúpli.

Médiá pritom ešte pred pár dňami informovali, že Stars si chcú hviezdneho krídelníka upísať na ďalšiu sezónu, veľkonočné prehry s Los Angeles a Anahaimom však otočili kurz o 180 stupňov. Vedenie Stars si uvedomilo, že šance na postup do play off sa výrazne znížili a že nemá význam držať v kádri hráčov, ktorým sa po sezóne končí zmluva. Stars preto čakali na ponuky, aby získali čo najväčšiu protihodnotu. "Nedávno Dallas prišiel s veľmi dobrou ponukou na predĺženie zmluvy, ale pohľad tímu na vec sa zmenil po posledných stretnutiach, v ktorých si mužstvo pripísalo prehry," dodal Svoboda.

Už skôr prejavili záujem o Jágra aj "diabli" z New Jersey, ktorým sa zranil ruský kanonier Iľja Kovaľčuk. Medzi kandidátov patrili podľa zámorských médií aj Detroit a Philadelphia, kde dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára úspešne pôsobil v minulom ročníku.

Jágr figuroval na prvom mieste produktivity Stars, keď v 34 stretnutiach nazbieral 26 bodov (14+12). Kontrakt v hodnote 4,5 milióna dolárov mu vyprší po konci prebiehajúcej sezóny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok