Jesenná jablková diéta: Za päť dní môžete byť ľahšia o necelé tri kilá

TA3/zm
11.9.2023 16:00

Ak máte doma jesenné jabĺčka, vyskúšajte túto jednoduchú päťdňovú diétu. Samozrejme, fungovať to bude aj v prípade, že si ovocie kúpite v obchode.

Jesenná jablková diéta: Za päť dní môžete byť ľahšia o necelé tri kilá
Freepik

Jablková diéta sľubuje nielen redukciu necelých troch kilogramov, ale aj naštartovanie metabolizmu. Nedržte ju však dlhšie ako päť dní.

Deň 1

Prvý deň býva pri akomkoľvek nábehu na inú stravu najťažší. Hoci to na prvé počutie znie chutne, jesť môžete celý deň len jablká. Na raňajky, na obed aj na večeru. Kedykoľvek, keď pocítite hlad, môžete si dať proste iba jabĺčko. Uvidíte, že už poobede vám to príde veľmi monotónne, ale treba vydržať, druhý deň pribudnú aj iné potraviny. Odporúčaná dávka je maximálne sedem jabĺčok za deň, z toho tri kusy doobeda.

Deň 2

Druhý deň diéty je už o niečo pestrejší, pridať si môžete k jablkovým raňajkám aj postrúhanú mrkvu a zmes dochutiť medom. Na obed je povolený ovocno – zeleninový šalát, obsahujúci jablko. Na večeru opäť jabĺčka a pridať môžete tvrdý syr.

Deň 3-5

Ak sa rozhodnete skončiť po treťom dni jablkovej diéty, je to v poriadku. Je nastavená tak, aby ste denne zhodili pol kila, čiže ak vám stačila očista a menej chudnutia, tri dni sú akurát. Ak sa rozhodnete vydržať celých päť dní, jedálny lístok už bude rovnaký. Jablko s celozrnným chlebom na raňajky môžete oživiť plátkom kvalitnej šunky alebo nízkotučnej slaniny. Jablkovo-zeleninový šalát na obed môžete ozvláštniť kuracím mäsom alebo rybou. A večer si k štandardnému jablku dajte misku ovsených vločiek s mliekom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok