Ruský útok na Poltavskú oblasť si vyžiadal tri obete a niekoľko zranených

ta3 ČTK
28.8.2023 08:42

Najmenej troch mŕtvych si vyžiadal ruský vzdušný útok na ukrajinskú Poltavskú oblasť, oznámil v pondelok ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko podľa agentúry Interfax-Ukrajina. Najprv šéf oblastnej správy Dmytro Lunin hlásil dve obete, ale záchranári medzitým našli jedného z dvoch nezvestných ľudí mŕtveho. Pátranie po nezvestnom pokračuje.

Ruský útok na Poltavskú oblasť si vyžiadal tri obete a niekoľko zranených
Twitter.com/KyivPost

Okrem troch obetí a jedného nezvestného ďalších päť ľudí utrpelo zranenie, keď ruská raketa zasiahla závod, v ktorom sa vyrába rastlinný olej, uviedol Klymenko na Telegrame. Zničený podnik sa nachádza v mestečku Hoholeve, ktoré leží asi 50 kilometrov severozápadne od Poltavy.

Terčom ruského útoku sa stalo aj priemyselné mesto Kryvyj Rih na južnej Ukrajine, tento útok sa ale obišiel bez mŕtvych a ranených, uviedol šéf Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak.

Ukrajinské letectvo podľa denníka Ukrajinska pravda hlási, že zostrelilo štyri zo šiestich striel a rakiet, ktoré Rusko počas noci vystrelilo na Ukrajinu: dve strely s plochou dráhou letu Kaliber a dve riadené letecké rakety Ch-59. Strely Kalibr odpálila ruská fregata plaviaca sa v Čiernom mori a letecké rakety bombardéry Su-34. Počas noci bol letecký poplach vyhlásený po celej Ukrajine, dodala agentúra Unian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok