Patejdl zomrel dva týždne po oznámení diagnózy. Jeho manželka oznámila dátum rozlúčky

ta3
22.8.2023 11:00

V sobotu zomrel vo veku 68 rokov umelec a zakladajúci člen kapely Elán Vašo Patejdl. Zostali po ňom manželka Miluša a traja synovia. Hudobník podľahol krátkej a ťažkej chorobe. Mal rakovinu pankreasu. Informovala o tom jeho manželka na sociálnej sieti.

Patejdl zomrel dva týždne po oznámení diagnózy. Jeho manželka oznámila dátum rozlúčky
Facebook/Vašo Patejdl

Rýchly odchod

Odchod známeho umelca bol rýchly. Podľa jeho manželky naň nebol nikto pripravený. "Môjho manžela zasiahla nečakane, a predovšetkým celkom skryto, veľmi zákerná choroba," napísala na Facebooku. 

Zomrel pre celkové vyčerpanie organizmu, nakoľko rakovina pakreasu bola už vo veľmi pokročilom štádiu. Oznámila, že diagnózu mu lekári povedali len 14 dní predtým, ako zomrel. "Najprv o svojej chorobe vedel len sám Vašo a ja, následne potom jeho traja synovia," dodala.

"Vážime si všetkých, ktorí v týchto dňoch spomínajú nielen na jeho samotného, ale aj na to, čo krásne za sebou zanechal a navždy tak zostane v našich srdciach," napísala.

Posledná rozlúčka

Patejdl zomrel v sobotu (19. augusta) skoro ráno a bol obklopený rodinou. Patejdlová oznámila, že posledná rozlúčka sa uskutoční v stredu 30. augusta v bazilike Nanebovzatia Panny Márie v pražskej časti Strahov od 14.00 h. S hudobníkom sa môžu prísť rozlúčiť fanúšikovia aj verejnosť.

"Vašo si nesmierne vážil svojich priateľov, ale aj fanúšikov a priaznivcov. Možnosť rozlúčiť sa s ním tak budú mať jeho najbližší a kolegovia, ako i široká verejnosť, pre ktorú bude vyhradený priestor na nádvorí Strahovského kláštora," píše jeho manželka. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok