Mikulec nebude určovať, kto je zločinec. Riadil som políciu tak, ako som uznal za najlepšie, tvrdí Gašpar

ta3/ Lenka Klobučníková
18.8.2023 13:11

V relácii Téma sa v piatok stretol bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a bývalý minister vnútra Roman Mikulec. Čaká nás do volieb ďalšie zatýkanie popredných politikov strany Smer-SSD? O čom hovoria nahrávky, na základe ktorých zatkli Tibora Gašpara a bývalého policajta Romana Stahla?

V polícii aj v štáte to vrie

Téma, ktorá značnou mierou môže ovplyvniť voľby. Počas éry bývalého ministra vnútra Romana Mikulca sa začali vyšetrovať vážne kauzy ako Očistec. Tibor Gašpar tvrdí, že Mikulec kriminalizuje jeho osobu. K otázke či je Tibor Gašpar zločinec bývalý minister vnútra odpovedal: "O tom, či sa vyšetrujú nejaké kauzy a či sú závažné alebo menej závažné rozhodujú vyšetrovatelia, ktorí sú procesne samostatní. Minister vnútra za žiadnych okolností nemá zasahovať do vyšetrovaní. O tom, či Gašpar je alebo nie je zločinec rozhodne súd."

"Ja mám dnes rozsudok, ktorý hovorí, že som nevinný pán Gašpar." Uvedené v rozsudku je, že "poukazuje na neštandardný postup orgnánov činu v trestnom konaní". 

Zadržanie, obvinenie a prepustenie

Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara prepustili z policajného zadržania. Obvinili v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti v rámci policajnej akcie Ezechiel 7. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry podal v sobotu (12. 8.) podnet na väzobné stíhanie Gašpara aj ďalšieho obvineného Stahla. V prípade Gašpara prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho z policajného zadržania prepustil. 

Gašpar sa ohradil voči nálepke zločinec, "ja s tým osobne mám problém. Cítim sa svojprávny, vždy som prijímal rozhodnutia sám a vždy som riadil políciu tak, ako som ja uznal za najlepšie, po odbornej stránke svedomia."

"Všetko to, čo sa deje," to znamená Bezpečnostná rada, aktivity čurillovcov a posledné prípady v rátane jeho samého,"je len na zakrytie predovšetkým tých problémov, ktoré by sme občanom mali vysvetlovať," poznamenal Gašpar.

Celú reláciu si môžete pozrieť vo videu nižšie: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok