Sukničkár aj latentný homosexuál. Tajná služba má o Putinovi pikantné informácie

ta3/Soňa Búranová
29.7.2023 12:51

O súkromnom živote ruského prezidenta Vladimira Putina sa toho už narozprávalo. Aké tajomstvá skrýva šéf Kremľa pred svetovou verejnosťou? Píše o nich web nemeckého týždenníka Focus. Odvoláva sa na tajné spisy Spolkovej spravodajskej služby (BND).

Sukničkár aj latentný homosexuál. Tajná služba má o Putinovi pikantné informácie
TASR/AP

Nemanželské aféry

O Putinovi sa hovorí, že mal počas manželstva množstvo afér. Samotný šéf Kremľa len málokedy hovorí o osobných záležitostiach. Ešte viac ako iní lídri ignoruje tému rodiny a očakávaným autokratickým spôsobom potláča všetky informácie o jeho súkromí, ktoré sa objavia v médiách, uvádza Focus

V máji 2008 napríklad skončili noviny Moskovský korešpondent. Stalo sa tak len dva dni po tom, čo zverejnili správu o údajne tajnom rozvode Putina s jeho vtedajšou manželkou Ľudmilou Shkrebnevovou.

Ako uvádza Berliner Zeitung s odvolaním sa na tajné súbory BND, o Putinovi sa hovorí, že bol v čase, keď pôsobil ako agent KGB v Nemecku, veľký sukničkár. Hoci bol vtedy už ženatý s Ľudmilou Shkrebnevovou, počas svojho pobytu v Drážďanoch v rokoch 1985 až 1990 mal údajne veľa afér. Informoval o tom nemecký dvojitý agent, ktorému sa zrejme podarilo získať dôveru Putinovej manželky, informuje ďalej Focus.

Až po takmer 20 rokoch a piatich rokoch po škandále v moskovských novinách bol oficiálne oznámený rozvod so Shkrebnevovou, s ktorou má Putin dve deti. Neustále sa šírili informácie, že Putin sa namiesto toho oženil s o 31 rokov mladšou Alinou Kabaevovou, ruskou olympijskou víťazkou v gymnastike a v tom čase aj poslankyňou ruského parlamentu.

Skryté škandály

V médiách sa špekuluje aj o jeho nemanželských deťoch – či už z čias, keď žil v Nemecku, ako aj pravdepodobne počas vzťahu s Kabaevovou. Keď sa na to Putina opýtali novinári z rakúskeho Štandardu počas jeho štátnej návštevy v Taliansku, odpovedal takto: "Vždy som odmietal myšlienku, že niekto strká nos do cudzích vecí a oháňa sa erotickými fantáziami."

Napriek tomu v roku 2014 ruský autor Stanislav Belkovskij vydal knihu s názvom Vladimir: Celá pravda o Putinovi. Podľa vlastného vyjadrenia chcel objasniť klebety, ktoré sa šíria o ruskom lídrovi.

Namiesto toho dielo obsahuje veľa špekulatívnych vyhlásení – napríklad, že Putin je možno latentný homosexuál, a preto na verejnosti prejavuje taký silný kult mužnosti. Ruský spisovateľ v závere knihy napísal, že ruský prezident je v skutočnosti veľmi osamelý muž. "Tomuto mužovi, stratenému medzi atribútmi obrovskej, ale v podstate zbytočnej ruskej moci, môžu závidieť iba tí, ktorí nepoznajú detaily," uviedol.

Belkovskij v knihe cituje aj anonymné zdroje, ktoré tvrdia, že sex a náklonnosť sú Putinovi aj tak úplne cudzie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok