Pre niektorých bola práca v parlamente novinkou, iní končia. Ktorí poslanci už nebudú kandidovať?

ta3
22.7.2023 18:43

Pre niektorých bola parlamentná práca novinkou, iní končia, lebo majú iné plány. Zloženie strán, ktoré sa uchádzajú o kreslá v parlamente, je pomerne rovnaké. Kandidátky sa však menia a z niektorých vypadli aj známe mená tohto volebného obdobia.

Uchádzať sa o službu ľudu nebude napríklad Romana Tabák. Tá pôvodne kandidovala na zozname OĽANO. Neskôr vstúpila do Sme rodina a napokon skončila ako nezaradená poslankyňa, ktorá pomáha s kampaňou Dankovej SNS. Uchádzať sa chce radšej o mandát v Európskom parlamente.

O ďalší mandát sa nebude uchádzať ani Peter Kremský, člen OĽANO a predseda hospodárskeho výboru. Pokračovať nechce pre sklamanie z politiky a obchodovania so zákonmi. 

Najviac ich je z OĽANO

Najväčšia časť tých, ktorí už kandidovať nechcú, je práve z hnutia Igora Matoviča. Monike Kozelovej sa zdá byť kandidatúra zbytočná, pretože koaličný potenciál hnutia je teraz minimálny. Je hrdá na prijatie Deklarácie o zločinoch páchaných na ukrajinských ženách, no v opozícii by si podľa nej už takéto veci ťažko presadila.

Končí aj Kotleba

Aj SASKU opustí niekoľko poslancov. Primátor Marek Hattas, Milan Laurenčík, Tomáš Lehotský, Ján Benčík - prevažne odídenci zo Za ľudí. Na kandidátkach už napríklad neuvidíte meno ultrakonzervatívca Martina Čepčeka, neúspešnej detskej ombudsmanky Kataríny Hatrákovej, Erika Ňarjaša či stíhaného Mariana Kotlebu.

Témy: Voľby poslanci
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok