Médiá špekulujú o zdraví Kadyrova. Čečenský vodca je údajne vo veľmi vážnom stave

ta3 ČTK
2.7.2023 22:29

Mnoho ukrajinských médií vrátane agentúry Unian informovalo o špekuláciách, že čečenský autoritatívny vodca Ramzan Kadyrov je vo vážnom zdravotnom stave a že ho už niekoľko dní nikto nevidel.

Médiá špekulujú o údajne veľmi vážnom zdravotnom stave Kadyrova
Twitter/NEXTA

Údajne sa mu zhoršili jeho problémy s pečeňou a obličkami. Podobné správy o Kadyrovovom stave sa šírili aj v marci. Kadyrovovej milície sa zúčastňuje ruskej invázie na Ukrajinu.

Dialýza nezaberá

Špekulácie o zlom zdravotnom stave Kadyrova sa podľa Unian objavili na niekoľkých telegramových účtoch. Jeden z týchto kanálov poukázal na príspevok Kadyrovovho syna Adama na sociálnych sieťach, v ktorom syn prosí "Najvyššieho" o ochranu otca. Čečenský opozičný predstaviteľ, známy pod pseudonymom Abu Saddam Šišani, potom na Telegrame uviedol, že podľa niektorých informácií je Kadyrov už "na pokraji smrti" a že mu už nezaberá dialýza. Rovnaký predstaviteľ neskôr upresnil, že Kadyrov síce zverejnil videoprenos, aby dokázal, že je živý a zdravý, ale že v ňom nepôsobil dobre.

Kadyrov vyvracal špekulácie o svojom zlom zdravotnom stave už v marci. Čečenský líder vtedy uviedol, že neznámy predmet na jeho prste, ktorý vzbudil pozornosť, je v skutočnosti elektronické počítadlo modlitieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok