VIDEO: V Snine sa konalo protestné zhromaždenie. Aký osud čaká miestnu pôrodnicu?

ta3
19.6.2023 14:50

Od nového roka by malo v rámci optimalizácie siete nemocníc zaniknúť päť pôrodníc, kde sa ročne narodí menej ako 400 detí. V Snine sa z toho dôvodu konalo zhromaždenie.

Snina nesúhlasí

Nemocnica v Snine nesúhlasí so zrušením pôrodnice. Argumentuje tým, že by to sťažilo zdravotnú dostupnosť, keďže región okresu Snina je špecifický svojimi geografickými danosťami.

"Absolútne nesúhlasíme s rozhodnutím neudeliť Nemocnici Snina, s. r. o., zo strany Ministerstva zdravotníctva SR pôrodnícky doplnkový program II. úrovne. Aj keď nespĺňame predpísaný počet pôrodov, ktorý sa, mimochodom, viackrát menil a znižoval, pôrodnica je v nemocnici od jej vzniku pred 60 rokmi. Oddelenie je plne zabezpečené po stránke personálnej, odbornej aj materiálno-technickej a je okrem rodičiek z nášho regiónu vyhľadávané aj rodičkami z iných regiónov vďaka kvalite poskytovanej zdravotnej starostlivosti," uviedol konateľ spoločnosti Andrej Kulan.

Región okresu Snina je podľa jeho slov jednak okrajový prihraničný región, kde je možná len "jednosmerná" zdravotná starostlivosť - smer Snina, respektíve až Humenné. Rovnako členitosť regiónu s Národným parkom Poloniny, vodnou nádržou Starina, Uličskou a Ublianskou dolinou robí dostupnosť zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov regiónu značne sťaženú.

V Snine sa v pondelok konalo protestné zhromaždenie, ktorého sa zúčastnili ako nespokojní občania, tak aj skupina motorkárov. Pozrite sa, ako to tam vyzeralo:

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok