Tak takto?!: Za migrantov sa majú platiť veľké peniaze, mali by sme mať výnimku, tvrdí Pčolinský

ta3/Patrik Mindžák
14.6.2023 14:27

Už druhý deň je v parlamente rozprava o Programovom vyhlásení vlády. Zatiaľ to na podporu nevyzerá. Možno sa k tomu ani nedostanú, v Národnej rade SR vystúpil aj minister vnútra Ivan Šimko o nelegálnej migrácii na maďarskej hranici. V relácii Tak takto?! o týchto témach porozprávali Peter Pčolinský (Sme rodina) a Denisa Saková (Hlas-SD).

20230614_nove_dsng_tak_takto_live_146_8.jpg
TA3

"Očakával som, že vláda odborníkov, ako sa nazývajú, prinesú nejaké odborné riešenia do parlamentných volieb," uviedol Pčolinský. Podľa jeho slov sa to nestalo, v PVV neboli pri všetkom konkrétne riešenia, ale len konštatovania.

Saková sa nechala počuť, že v uplynulých dňoch a týždňoch majú v Maďarsku veľký problém s nelegálnymi migrantami. Zo Srbska tam prechádza okolo 5-tisíc až 9-tisíc denne. Pčolinský oznámil, že Slovensko kúpilo mobilný plot, ten sa však predal inej krajine.

"Krajiny sa dohodli, že buď prijmete nejaký počet migrantov alebo budete prispievať iným krajinám na nich. Hovorí sa o sume 20-tisíc eur na jedného migranta. To sú obrovské peniaze," divil sa Pčolinský. Nerozumie, ako Slovensko nemá výnimku, keď pomáha Ukrajine od začiatku konfliktu vo veľkej miere aj s utečencami.

Celú reláciu Tak takto?! s Petrom Pčolinským a Denisou Sakovou si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok