Moskva stratila na Ukrajine ďalšieho generála, mal zomrieť pri raketovom útoku

ta3 ČTK
13.6.2023 10:00

V Záporožskej oblasti na juhu Ukrajiny zomrel ruský generálmajor Sergej Gorjačev, náčelník štábu 35. kombinovanej armády.

Moskva stratila na Ukrajine ďalšieho generála, mal zomrieť pri raketovom útoku
Twitter/Новости «Агентства»

S odvolaním sa na ruských internetových vojnových komentátorov o tom napísal server Lenta a ďalšie médiá. Podľa ruského investigatívneho portálu Agentstvo ide o prvého padlého ruského generála na Ukrajine za posledný rok.

Gorjačev podľa nepotvrdených správ zomrel v piatok pri raketovom útoku. "Počas celého včerajšieho dňa 12. júna zúrili pozdĺž takmer celej línie dotyku zoskupenia Východ tvrdé boje, najmä na takzvanom Vremivskom výbežku," citoval portál Lenta ruského provojnového komentátora Jurija Kotenoka. 

Vremivským výbežkom Rusko označuje priestor na pomedzí Doneckej a Záporožskej oblasti, pomenovaný podľa dediny Vremivka, ktorá leží na frontovej línii. Ukrajina v minulých dňoch ohlásila dobytie niekoľkých dedín v okolí.

Vlani v máji šéf americkej vojenskej rozviedky DIA Scott Berrier uviedol, že od začiatku invázie Rusko prišlo o osem až desať generálov. O mesiac neskôr potom internetoví provojnoví komentátori informovali o úmrtí ďalšieho generála, a to Romana Kutuzova na ukrajinskom Donbase. 

Ruský investigatívny portál Mediazona vo svojom prehľade zo začiatku tohto mesiaca potvrdil na základe otvorených zdrojov úmrtí na Ukrajine štyroch ruských generálov, 58 plukovníkov a 176 podplukovníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok