Takto sa nedopité víno nepokazí: Žiaden trik s lyžičkou, tajomstvo je v samotnej fľaši

TA3/zm
23.6.2023 16:00

Ak ste si otvorili fľašu vína, ale nedopili všetok jej obsah, poradíme vám, ako dlhšie udržať jeho čerstvosť. Do bublinkových nápojov sa zvykne dávať lyžička, ale klasické víno sa nepokazí vďaka niečomu celkom inému.

Takto sa nedopité víno nepokazí: Žiaden trik s lyžičkou, tajomstvo je v samotnej fľaši
Freepik

Keď sa víno nedopije, treba ho správne uskladniť. V takom prípade si udrží čerstvosť dlhé týždne.

Víno neskysne

Trik, vďaka ktorému po otvorení ostane víno chutné, sa dá aplikovať na všetky druhy, či už pijete radšej biele, červené alebo ružové odrody. No najmä čo sa bieleho vína týka, iste ste už zažili, že skyslo.

Za normálnych okolností vydrží otvorená fľaša s týmto alkoholickým nápojom v chladničke len pár dní. No životnosť hroznového nápoja môžete predĺžiť vďaka fľaši.

Zmena fľaše

Nedopité víno nikdy nenechávajte v pôvodnej fľaši. Nejde o ňu samotnú, v skutočnosti je nič nie je, nijako sa nekontaminovala, ale jej objem má na čerstvosť nápoja vplyv. Ak sa totiž z fľaše odlialo, ostáva v nej aj množstvo vzduchu.

No tým, že víno prelejete do inej fľašky, ktorá má približne rovnakú objem ako zvyškové víno, zamedzíte oxidácii nápoja. Aj nová fľaška by mala byť, samozrejme, dobre uzatvorená a uskladnená v chladničke.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok