PR správa

BRATISLAVA PRIVÍTALA DEPECHE MODE VYPREDANÝM ŠTADIÓNOM

31.5.2023 10:06

V nedeľu sa Národný futbalový štadión premenil na mravenisko čiernych mravcov.

BRATISLAVA PRIVÍTALA DEPECHE MODE VYPREDANÝM ŠTADIÓNOM
Vivien

V skutočnosti to boli fanúšikovia legendárnej skupiny Depeche Mode, ktorí si prišli užiť jedno famózne hudobné predstavanie. Depeche Mode zavítali do Bratislavy už šiestykrát a vrátili sa sem po šiestich rokoch.

Okrem najznámejších hitov, ktoré dostali dav do varu odzneli skladby z nového albumu Memento Mori (latinské príslovie Pamätaj, že zomrieš), ktorý vznikol po náhlej smrti tretieho člena skupiny Andyho Fletchera.

Memento Mori je aj názov celého koncertného turné, počas ktorého spevák David Gahan a Martin Gore vzdávajú hold svojmu zosnulému priateľovi. Andy Fletcher sa objavil na videoprojekcii počas jeho piesne World In My Eyes a David otočený tvárou k nemu mu gestami vzdával úctu a posielal pozdravy do neba. Toto bol silný moment pre každého, kto chápe, akú neoddeliteľnú súčasť Andy v Depeche Mode predstavoval.

Čierna farba a typická móda patrí k tejto skupine odjakživa a fanúšikovia nepísaný dress code naplnili na 100%. K tomu pridali úsmevy na tvárach, sršali dobrou náladou a tak na štadióne vzniklo koncentrované šťastie vďaka fantastickému publiku a zvládnutej organizácii.

O 20:47 sa začal dvojhodinový hudobný zážitok, na ktorý mnohí nikdy nezabudnú. Depecho Mode zahrali štyri skladby z ich nového albumu, koncert otvorili skladbou My Cosmos is Mine a Wagging Tongue. Hneď ďalšie dva hity Walking In My Shoes a I Feel You dostali publikum do varu a show sa spustila naplno. Odzneli skladby ako Wrong, Stripped, A Pain That I´m Used To a ďalšie. K záveru zaznela epická skladba Enjoy The Silence, ktorá roztápa srdcia, no to ešte stále nebol koniec. Vrchol večera boli prídavkové skladby Just Can´t Get Enough, počas skladby Never Let Me Down Again mával celý štadión do posledného človeka a každý dúfal, že toto nikdy neskončí. No po záverečnej skladbe Personal Jesus, kedy bolo počuť spievať najviac ľudí, sa Depeche Mode predsa len so širokými úsmevmi a gestami vďačnosti divákom poklonili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok