Rusko odkazuje Západu: Snahy sú zbytočné, stíhačky F-16 priebeh bojov nezmenia

TA3 TASR
22.5.2023 15:40

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov v pondelok uviedol, že plánované dodávky stíhačiek F-16 americkej výroby na Ukrajinu neovplyvnia priebeh bojov. Informovala agentúra DPA.

Rusko odkazuje Západu: Snahy sú zbytočné, stíhačky F-16 priebeh bojov nezmenia
TASR/AP

Západné plány vrátane výcviku ukrajinských pilotov na obsluhu F-16 nepomôžu dosiahnuť želané výsledky v boji proti Rusku, citovala Riabkovove slová ruská tlačová agentúry Interfax.

"Všetky tieto snahy sú úplne zbytočné," povedal. Podľa jeho slov budú všetky ciele "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine určite dosiahnuté. Riabkov zdôraznil, že snahy "kolektívneho Západu", vedeného Spojenými štátmi, útočiť na bezpečnosť Ruska budú neúspešné. Dodal, že Moskve je jasné, že všetky zbrane, o ktorých Kyjev so Západom diskutuje, skôr či neskôr skončia na Ukrajine.

Americký prezident Joe Biden dal pred víkendovým summitom G7 západným spojencom súhlas na začatie výcviku ukrajinských pilotov na obsluhu stíhačiek F-16 americkej výroby, čím sa položil základ pre ich prípadný presun na Ukrajinu, pripomína DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok