Ukrajinské ostreľovanie zabilo v ruskom pohraničí dvoch ľudí, tvrdia tamojšie úrady

ta3 ČTK
18.5.2023 20:38

Dvaja civilisti zahynuli pri ukrajinskom ostreľovaní ruskej Belgorodskej oblasti, oznámil šéf oblastnej správy Vyacheslav Gladkov. Ukrajina útoky na ukrajinské územie popiera a k obvineniu sa zatiaľ nevyjadrila.

Ukrajinské ostreľovanie zabilo v ruskom pohraničí dvoch ľudí, tvrdia tamojšie úrady
TASR/AP

"V dedine Nižněje Berezovo v Šebekinskom okrese zomreli dvaja ľudia a ďalšieho človeka v ťažkom stave prevážajú do nemocnice," uviedol Gladkov na platforme Telegram. Ukrajinské sily usmrtili dvoch civilistov, ktorí boli práve na záhrade a sadili zemiaky, vyhlásil tiež.

"Prihraničné regióny Belgorodskej oblasti sú terčom ukrajinskej paľby od 24. februára 2022," napísala k tomu ruská tlačová agentúra Interfax spájaná s prokremeľskou propagandou s tým, že toto ostreľovanie spôsobilo už obete na životoch medzi civilným obyvateľstvom. Neuviedla ale, že v daný dátum ruská armáda vpadla na Ukrajinu, kde spôsobila už tisíce civilných obetí a milióny ľudí vyhnala z domovov.

Terčom najmä dronových útokov sa od ruského vpádu na Ukrajinu stávajú predovšetkým strategické alebo infraštruktúrne objekty z ruskej strany hranice. Ani k týmto útokom sa Ukrajina oficiálne nehlási.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok