Slováci nezlomili doteraz nezdolaných Helvétov. Prehrali s nimi o dva góly

ta3 tasr
18.5.2023 18:20

Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrtkovom večernom zápase na MS proti Švajčiarsku. Pre zranenie im v zostave chýbal Peter Cehlárik. Švajčiari však inkasovali na šampionáte prvý gól práve od Slovenska. Zápas sme sledovali ONLINE.

Slováci nezlomili doteraz nezdolaných Helvétov. Prehrali s nimi o dva góly
TASR/Martin Baumann

Švajčiari išli v Rige do vedenia v 6. minúte gólom Siegenthalera a na 2:0 zvýšil v 2. tretine Niederreiter. Prostredná časť herne patrila Švajčiarom, no góly Kudrnu a Regendu priniesli vyrovnanie na 2:2. Rozhodujúci moment priniesla 47. minúta, v ktorej Marti aj s prispením teču slovenského obrancu upravil na 3:2. Slováci sa v závere nedostali k tlaku a do prázdnej bránky inkasovali štvrtý gól. Švajčiari potvrdili pozíciu favorita a slovenských reprezentantov prestrieľali 36:13. Zápas nedohral Mário Grman, ale vyšetrenie nepreukázalo vážne zranenie.

Slovenskí reprezentanti nastúpia na svoj piaty duel na šampionáte už v piatok o 19.20 SELČ proti Kazachstanu. Švajčiarov čaká v sobotu od 15.20 šláger B-skupiny s Kanadou.

B-skupina:

Švajčiarsko - Slovensko 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 6. Siegenthaler (Malgin, Hischier), 25. Niederreiter (Ambühl), 47. Marti (Richard), 60. Haas (Mirada, Simion) - 26. Kudrna (Kelemen, Pánik), 40. Regenda (Okuliar, Kňažko). 

Rozhodovali: Holm (Švéd.), MacFarlane (USA) - Nothegger (Rak.), Ondráček (ČR), vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4840 divákov.

Švajčiarsko: Mayer - Kukan, Siegenthaler, Glauser, Moser, Loefel, Marti, Fora, Geisser - Malgin, Hischier, Fiala - Ambühl, Corvi, Niederreiter - Simion, Haas, Miranda - Bertschy, Richard, Herzog

Slovensko: Hlavaj - Nemec, Koch, Kňažko, Grman, Ivan, Rosandič, Jánošík, Gajdoš - Pánik, Hrivík, Kelemen - Hudáček, Sukeľ, Kudrna - Chromiak, Tamáši, Regenda - Lunter, Čacho, Okuliar

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok