Čistenie žehličky nepodceňujte: Okrem sódy a octu skúste trik so soľou

TA3/zm
30.5.2023 08:00

Žehlička je v domácnosti neoceniteľný pomocník. Práve preto jej treba venovať dostatok pozornosti a pravidelne ju čistiť.

Čistenie žehličky nepodceňujte: Okrem sódy a octu skúste trik so soľou
Freepik

Ak chcete, aby bolo vaše oblečenie dokonale čisté, mala by byť rovnako vyčistená aj žehlička. Navyše, pri pravidelnej starostlivosti o ňu vám bude slúžiť oveľa dlhšie.

Pasta na žehličku

Na žehliacej ploche sa občas prichytia nečistoty, ak ste týmto pomocníkom prešli napríklad po potlači na tričku. Na odstránenie podobných pripálených nečistôt skvele poslúži jednoduchá pasta, ktorú získate zmiešaním jedlej sódy a trošky vody. Zmes naneste na kovovú plochu, jemne pošúchajte a po niekoľkých minútach pôsobenia opláchnite vodou. Žehličku treba nechať dôkladne vyschnúť.

Ocot

Druhou možnosťou, ako vyčistiť žehliacu plochu je namočiť handričku do bieleho octu a na ňu žehličku jednoducho položiť. Samozrejme, vypnutú. Ocot sa rovnako postará o rozpustenie nečistôt a už ho netreba ani oplachovať.

Soľ

Do tretice skúste trik so soľou, s ktorou však treba pracovať opatrne, aby sa kovová žehliaca plocha nepoškriabala. Na to je vhodné nasypať kuchynskú soľ na papier na pečenie, zohnúť ho alebo prekryť soľ druhým papierom a pripravenú zmes prežehliť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok