Tak takto?!: Búchať po stole som nemohol, padol by. Predčasné voľby by tak boli oveľa skôr, tvrdí Heger

ta3/Patrik Mindžák
17.5.2023 13:46

Parlament má od tohto týždňa de facto nové zloženie, respektíve také, aké bolo približne v roku 2020. Tam, kde to začalo, tam sa to skončí. A to z dôvodu, že sa po páde vlády a nástupe tej úradníckej, sa poslanci vrátili späť do parlamentu. V relácii Tak takto?! o tom diskutovali predseda strany Demokrati Eduard Heger a podpredseda parlamentu a strany Sme rodina Peter Pčolinský.

tak_takto_107.jpg
TA3

"Vláda skončila pre hádky a egá niektorých lídrov," opísal Pčolinský s tým, že najviac však na to doplatili občania. Nekomunikovali sa rôzne otázky, ktoré im mali pomôcť a namiesto toho sa skôr riešili spory. "Myslím si, že to bola obrovská chyba."

Heger bol premiérom, mohol viac buchnúť po stole či pohroziť demisiou, deklaroval Pčolinský. Vyzdvihuje však jeho snahu tlmiť hádky medzi Igorom Matovičom (OĽANO) a Richardom Sulíkom (SASKA). "Zvládnuť dvoch kohútov na bojisku je náročné." Zároveň avizoval, že sa predseda Demokratov nemal ako oprieť o poslancov, keďže ich v tom čase nemal.

"Ako sme skončili vo vláde, tak plánujeme pokračovať v parlamente. Budeme poskytovať odborné, konštruktívne vyjadrenia," avizoval Heger. Na otázku, prečo nebuchol po stole poznamenal, že ho držal obomi rukami zospodu, aby nepadol. "Ak by som ho pustil, koalícia by sa rozsypala a predčasné voľby by boli výrazne skôr."

Pčolinského mrzí, že si verejnosť zapamätá vládu ako symbol hádok a konfliktov. Nebude si tak spomínať na pomoc, ktorú ľuďom doručili. "Na energetickú pomoc domácnostiam išli štyri miliardy eur."

Heger na záver vysvetlil situáciu ohľadom darovania migov Ukrajine. "Bolo to ústavne čisté, keďže išlo o medzivládnu zmluvu, preto to nikto nenapadol. Nebolo potrebné ísť do parlamentu, pretože medzivládnu zmluvu vie predsa uzavrieť vláda," uzavrel.

Celú reláciu Tak takto?! s Eduardom Hegerom a Petrom Pčolinským si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok