Matovič kritizoval Hegera: Exemplárne zlyhal. Je len dobre, že máme úradnícku vládu

TA3 TASR
15.5.2023 17:06

Líder hnutia OĽANO Igor Matovič tvrdí, že je len dobre, keď má Slovensko vládu odborníkov. Odchádzajúci premiér Eduard Heger podľa neho "exemplárne zlyhal", keď sa dva týždne s kolegami z Demokratov snažil ututlať kauzu dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana.

Matovič navrhuje 500 eur pre každého, kto príde voliť. Obáva sa, že bude historicky najnižšia účasť
TASR/Jaroslav Novák

"Navyše sa po jej prevalení miesto vyvodenia zodpovednosti snažil zodpovednosti zbaviť a až nedôstojne sa verejne prosíkal prezidentke o pokračovanie vo svojej funkcii," poznamenal Matovič.

Zdôraznil, že pre OĽANO je akékoľvek krytie klientelizmu neprípustné a v rozpore so základňou DNA hnutia. "Je mi rovnako ľúto, že o Vlčanovej kauze vedela dva týždne aj prezidentka a miesto okamžitého odvolania Vlčana rovnako mlčala," dodal.

Heger v tejto súvislosti poznamenal, že Matovič uteká pred zodpovednosťou a pritom kope do ľudí, ktorí mu roky pomáhali. "Utekáš pred zodpovednosťou, že si bol šéfom OĽANO, ktoré Vlčana aj mňa nominovalo. Utekáš pred zodpovednosťou, že si ako premiér Vlčana na odporúčanie svojho šéfa poradcov Ščasného nominoval za štátneho tajomníka ministrovi Mičovskému," uviedol v reakcii. Podľa Hegera sa tak udialo dávno predtým, ako sa stal premiérom.

"Vlčan bol minister mojej vlády a pred zodpovednosťou neutekám. Preto doteraz nedostal z eurofondov vyplatené ani jedno euro, dal som všetko preveriť, spustili sa kontroly, komunikoval so všetkými zodpovednými vrátane prezidentky," priblížil Heger. Prípad podľa neho vyšetruje aj Národná kriminálna agentúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok