Proces sa chýli ku koncu. Dokazovanie v prípade vraždy Kuciaka a prípravy na zabitie prokurátorov sa skončilo

ta3 TASR
9.5.2023 16:31

Dokazovanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a kauze prípravy vrážd prokurátorov sa skončilo. Nasledujú záverečné reči. Okrem utorka je hlavné pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku naplánované ešte na 12. a 19. mája.

V prípade vraždy novinára Jána Kuciaka spred piatich rokov súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. Špecializovaný trestný súd ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd vrátil prípad späť. Právoplatné sú tri rozhodnutia. Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné a Zoltán Andruskó 15-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe viaceré osoby - Kočner, Zsuzsová, Dušan Kracina a Dragić. Práve posledný menovaný by mal v utorok vypovedať. Pojednávať sa bude aj 12. a 19. mája, kedy by mal padnúť definitívny verdikt.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Kočnera podľa obžaloby na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok