Kto povedie Slovensko? Na verejnosť prenikli mená ministrov úradníckej vlády

ta3 Postoj Aktuality.sk
8.5.2023 15:49

Slovensko čaká úradnícka vláda. Eduard Heger vrátil poverienie viesť vládu do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej. Pred Hegerom z dočasnej vlády odišli aj ministri Samuel Vlčan a Rastislav Káčer. Prezidentka sa tak rozhodla pre zostavenie úradníckej vlády, na čele ktorej bude viceguvernér Národnej banky Slovenska Ľudovít Ódor.

Mená nových ministrov ešte nepoznáme, no prezidentka vyhlásila, že ani jeden člen úradníckej vlády nebude kandidovať v predčasných voľbách. Denník Postoj však priniesol informáciu, že novým ministrom zahraničia sa má stať diplomat Miroslav Wlachovský - Hegerov poradca pre zahraničnú politiku.

Šéfom ministerstva financií by sa mal stať Michal Horváth, ktorý je v súčasnosti hlavným ekonómom Národnej banky Slovenska a tiež riaditeľom odboru ekonomických a menových analýz.

Veroniku Remišovú na čele rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie by mala vymeniť Lívia Vašáková, ktorá vedie Národnú implementačnú a koordinačnú autoritu (NIKA).

Jaroslava Naďa podľa informácií Aktuality.sk vystrieda na ministerstve obrany súčasný štátny tajomník Marián Majer. Rezort pôdohospodoárstva preberie po Vlčanovi štátny tajomník Martin Kováč. (Štátny tajomník Marián Majer po uverejnení informácie na portáli Aktuality.sk poprel, že by mal byť novým ministrom obrany.) Podľa denníka Postoj by sa novým ministrom obrany mal stať Martin Sklenár.

Rezort zdravotníctva povedie štátny tajomník Michal Palkovič. Štátni tajomníci by sa podľa denníka Postoj mali ujať aj iných ministerstiev. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok