Muž, ktorý prenasledoval v Bratislave známe osobnosti, už nie je vo väzbe

ta3
19.4.2023 12:06

Stalker, ktorý na jeseň prenasledoval po hlavnom meste známe osobnosti, podľa informácií ta3 už nie je vo väzbe, dokonca ani trestne stíhaný. 29-ročný Martin obťažoval mediálne známych ľudí najmä tým, že mlčky za nimi chodil. V niektorých prípadoch došlo aj ku kontaktu prenasledovateľa s poškodeným.

Skúsenosti s tichým prenasledovaním mal nielen moderátor ta3 Rastislav Iliev. Prenasledovateľa v polovici novembra vypátrala polícia a obvinila ho z nebezpečného prenasledovania. Súd ho následne poslal do väzby. 

Podľa informácií ta3 má však už prokuratúra znalecký posudok. Z neho vyplynulo, že prenasledovateľ celebrít má vymiznuté rozpoznávacie a ovládacie schopnosti. Trestné stíhanie preto prokuratúra zastavila.

"Svoj čin ľutuje, ospravedlňuje sa všetkým, ktorých sa dotkol, alebo ktorí sa cítia nejako poškodení," komentoval situáciu stalkerov advokát. Stalker už nie je vo väzbe. Presunuli ho na psychiatriu, kde sa naďalej lieči.

"Dňa 10.03.2023 prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava zastavil trestné stíhanie proti obvinenému M. B. pretože tento nebol v čase činu pre nepríčetnosť trestne zodpovedný. Prepustili ho z väzby na slobodu, pričom po prepustení bol hospitalizovaný v zdravotníckom zariadení," uviedla prokuratúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok