FOTO: Tabák a Taraba sa stretli v Pompejach. Líder strany Život si myslí, že sa dohodnú a spoja

ta3/am
18.4.2023 12:55

SNS Andreja Danka a Život - Národná strana Tomáša Tarabu pred pár dňami oznámili, že pôjdu do volebného boja spoločne. Taraba uviedol, že by v novej strane rád privítal aj nezaradenú poslankyňu Romanu Tabák, ktorá odišla zo strany Sme rodina Borisa Kollára. Tabák je v týchto dňoch v Taliansku, kde sa v pondelok stretla práve so spomínaným Tarabom.

FOTO: Tabák a Taraba sa stretli v Pompejach. Líder strany Život si myslí, že sa dohodnú a spoja
TASR/Jaroslav Novák, Jakub Kotian

Mimoparlamentná SNS ide do volieb spoločne so stranou Život - Národná strana. Informovali o tom ich predsedovia Andrej Danko a Tomáš Taraba v stredu 12. apríla na tlačovej konferencii. Nezlučujú sa, nevytvárajú koalíciu, ale spoločnú kandidátnu listinu. Jej lídrom bude Danko. Avizoval rokovania aj s ďalšími stranami s cieľom vytvoriť po voľbách stabilnú vládu.

"Spájanie národných, kresťanských a sociálnych síl sa stáva realitou," uviedol Danko s tým, že Tarabova strana bude na kandidátnej listine SNS. Ozrejmil, že v rámci spoločnej kandidátky vytvoria dohody s jednotlivými osobami na kandidátnej listine. Dodal, že rokujú aj s ďalšími subjektami, ktoré sa pohybujú v prieskumoch pod piatimi percentami. Zamedziť chcú tomu, aby v septembrových voľbách neprepadli hlasy národných, kresťanských a sociálne cítiacich voličov.

Taraba si na spoločnej kandidátke vie predstaviť aj nezaradenú poslankyňu Národnej rady SR Romanu Tabák. Ozrejmil, že podľa dohody na konci dňa kandidátnu listinu tvorí predseda SNS, avšak strana Život sa bude vyjadrovať k jednotlivým osobnostiam či stranám. Danko dodal, že s ňou ešte nerokoval. Tabák taktiež po spomínanej tlačovej konferencii potvrdila, že s Dankom ani Tarabom zatiaľ nerokovala. "Ak sa rokovania medzi mnou a SNS uskutočnia, budeme vás informovať," dodala. Spájanie národných síl na kandidátke SNS považuje za sympatické a podporuje ho.

Tabák na novej kandidátke?

Po novom však turisti, ktorí anonymne poskytli redakcii ta3 fotografie, zahliadli v Pompejach Romanu Tabák v spoločnosti Tomáša Tarabu. Redakcia ta3 sa spojila s lídrom strany Život - Národná strana. Uviedol, že sa s Romanou Tabák skutočne stretol, a to v pondelok 17. apríla. On je údajne neďaleko Pompejí na výlete a Tabák sa zúčastnila tenisového zápasu v Neapole. 

Taraba jej mal volať ohľadom rokovania o jej členstve na kandidátnej listine. Dohodli sa na včerajšom stretnutí, počas ktorého diskutovali o pripojení Romany Tabák ku kandidátke spájajúcich sa strán. "Myslím si, že to vyzerá pozitívne a že sa k nám pridá," povedal pre ta3 Taraba. 

Spojili sme sa aj s Romanou Tabák. Taktiež potvrdila ich včerajšie stretnutie, no k výsledku rokovania sa zatiaľ nechcela vyjadriť. Dodala, že spojené strany ocenili jej politickú prácu. "Budem vás informovať, keď sa rozhodnem," povedala pre ta3. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok