Tak takto?!: Ani polrok od vraždy na Zámockej ulici sa LGBTI komunita necíti na Slovensku bezpečnejšie

ta3/Patrik Mindžák
12.4.2023 14:00

Prešiel polrok od vraždy dvoch mladých ľudí z LGBTI+ komunity. Čo sa za ten čas zmenilo? Nastala zmena? Cítia sa ľudia v tejto komunite bezpečnejšie? V relácii Tak takto?! o tom porozpráva majiteľ podniku Tepláreň na Zámockej ulici, kde sa vražda stala, Roman Samotný.

samotny_2.jpg
TA3

"Politici a političky urobili pramálo na to, aby sa tá rana zahojila a aby sa aj menšiny cítili na Slovensku bezpečnejšie," uviedol Samotný. Veľmi málo sa toho zmenilo za šesť mesiacov od vraždy, priblížil.

"Je to obrovská hanba," opísal situáciu, keď európsky parlament prijal uznesenie, aby sa členom LGBTI komunity žilo lepšie v spoločnosti, no slovenský parlament to dementoval. "My si svojich občanov budeme šikanovať, ako sa nám zachce a nestarajte sa nám do roho," ironizoval Samotný.

Progresívne Slovensko a SASKA sú strany, ktoré dlhodobo podporujú LGBTI komunitu. Pri Eduardovi Hegerovi (Demokrati) si nie je istý jeho názorom, hoci absolvovali niekoľko spoločných stretnutí a diskusií. Doplnil, že sa majú hľadať témy, ktoré majú spájať a nie rozvracať Slovensko v blížiacich sa predčasných voľbách.

Celú reláciu Tak takto?! s Romanom Samotným si môžete pozrieť nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok