Je to cielený útok na ministra, myslí si o previerke Mikulec. Podľa Krúpu ide o hru

ta3
4.4.2023 21:18

Roman Mikulec tvrdí, že právo čítať utajené dokumenty mal, Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) tvrdí opak. Minister podozrieva úrad z prekračovania právomocí a zasahovania do živých vecí. Bude minister vnútra dôvodom na to, aby prezidentka vymenovala úradnícku vládu? Hosťami boli Juraj Krúpa (SaS) a Roman Mikulec (OĽANO).

tema_dna_87.jpg
TA3

„Šušká sa to už dlhšie, ale nemyslím si, že táto téma by mala byť skutočným dôvodom na vyvolanie úradníckej vlády,“ uviedol Roman Mikulec, dočasne poverený minister vnútra. Naďalej odmieta, že by porušil akýkoľvek zákon. „NBÚ vyjadril svoj názor, s ktorým sme sa nestotožnili,“ doplnil minister.

„Pointa nie je previerka ministra Mikulca, je to len manéver,“ tvrdí Juraj Krúpa, predseda Výboru pre obranu a bezpečnosť NR SR. „Celé je to o tom, že boli zistené pochybenia zo strany NBÚ aj pri vyšetrovaniach NAKA a ďalších postupov inšpekčnej služby,“ pokračoval. Podľa neho tento prípad ukázal, že v zákone sú diery. „Niektoré veci nie úplne sedia a v niektorých momentoch si zákon dokonca aj protirečí,“ dodal.

Deravý zákon?

„Legislatíva je nejednoznačná a má diery,“ uviedol Mikulec. Tvrdí, že už vyzval riaditeľa NBÚ, aby v previerkach spravil poriadok a zamedzil zmätku. Mikulec by podľa jeho vlastných slov nemal problém spraviť si previerku, ale naďalej tvrdí, že tak neurobil, lebo nemusí.

„Keby mal pán minister previerku, tak by to nebola téma,“ myslí si Krúpa. Situáciu s ministrom Mikulcom považuje za zámernú a zároveň za prostriedok vyvíjania tlaku na vyšetrovateľov NAKA. Odmietol konkretizovať činiteľa tohto činu. „Nemôžem sa zbaviť podozrenia, že to je len jedna hra,“ doplnil.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok