Z ruského zajatia sa vrátilo desať ďalších ukrajinských vojakov a dvaja civilisti

ta3 čtk
3.4.2023 19:41

Z ruského zajatia sa vrátilo desať ďalších ukrajinských vojakov a dvaja civilisti, informoval ukrajinský koordinačný štáb pre otázky vojnových zajatcov. Moskva oznámila prepustenie piatich zranených členov ukrajinskej armády výmenou za päticu zranených Rusov.

ONLINE:
TASR/AP

Podľa štábu sa na Ukrajinu vrátili vojaci a dôstojníci zajatí predovšetkým v bojoch pri Bachmute a v Luhanskej oblasti. Počet Ukrajincov, ktorí sa od začiatku ruskej plnohodnotnej invázie na Ukrajinu pred viac ako rokom dostali z ruského zajatia, sa týmto zvýšil na 2005.

Ukrajina koncom marca oznámila, že v súlade s medzinárodným humanitárnym právom repatriovala do Ruska bez akýchkoľvek podmienok všetkých ťažko ranených a vážnych chorých zajatých ruských vojakov, ktorí boli schopní prepravy.

Ruská ombudsmanka Taťjana Moskalkovová v tejto súvislosti uviedla, že na Ukrajinu bolo v pondelok vrátených päť zranených ukrajinských vojakov. Podľa nej ukrajinská strana na konci marca odovzdala Moskve aj päť zranených ruských vojakov, uviedla agentúra TASS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok