Úradníci vyhostili odpad, ktorý Poliaci nelegálne pred vyše dvoma rokmi doviezli do Martina

ta3
13.3.2023 18:04

Úradníkom sa podarilo niečo nevídané. Vyhostili odpad, ktorý pred vyše dvoma rokmi doviezli Poliaci nelegálne do Martina. Kamiónom ho prevezú naspäť do krajiny pôvodu. V tomto prípade do Talianska.

Z nelegálnej skládky v Martine zmizne zatiaľ len jej časť. Taliansko si prišlo pre zhruba 30 ton umelých trávnatých kobercov. Na všetko dohliadala aj Slovenská inšpekcia životného prostredia.

"Naši inšpektori zpadu, samotný prevoz potom zabezpečujeme ministerstvo životného prostredia," informoval Dávid Vido, hovorca Slovenskej inšpekcie životného prostredia.

Poľský kamionista: "Veziem to do Talianska, ale kde presne, do akej firmy, to mi musia všetko dať papiere, aby som vedel."

Vytriedený plastový odpad do areálu bývalých Závodov ťažkého strojárstva dovážala s.r.o. s poľskými spoločníkmi bez akýchkoľvek povolení. Polícia pred dvomi rokmi expresne zasiahla a na mieste zdržala 39-ročného Poliaka aj s kamiónmi.

Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ v Žiline: "Spoločnosť si mala prenajať priestory na ulici Robotníckej v Martine, kde malo dôjsť k dovozu a vyloženiu minimálne siedmich kamiónov s odpadom o celkovom objeme asi 250 m³, ktorý je zaradený v kategórii „O“, čím vznikla ujma na životnom prostredí Slovenskej republike."

Poliak, ktorý organizoval dovoz odpadu do Martina vyviazol s 18-mesačnou podmienkou. Súd mu zároveň uložil aj zákaz činnosti.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok