Rozšíreniu futbalového ihriska v Košiciach bráni nedovolené nakladanie s odpadmi. Polícia začala trestné stíhanie

ta3
5.3.2023 13:19

V Košiciach chceli rozšíriť ihrisko pre mladých futbalistov. Policajný vyšetrovateľ však začal trestné stíhanie pre nedovolené nakladanie s odpadmi. Futbalová akadémia tvrdí, že má certifikát o nezávadnosti použitej zeminy. Polícia zatiaľ hovorí o neznámom páchateľovi.

K futbalovému ihrisku v mestskej časti Košice - Dargovských hrdinov naviezli ešte vlani v novembri viac ako 5-tisíc ton zeminy. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie.

Pre prečin neoprávneného nakladania s odpadmi je stíhaný neznámy páchateľ. Na mestskom pozemku v areáli základnej školy má byť uložené podľa polície aj kamenivo a betón.

"Páchateľ zároveň na pozemkoch vykonal výrub a spôsobil poškodenie drevín a krovín. Svojim konaním nakladal s odpadmi v rozpore s príslušnými právnymi predpismi, pričom rozsah zisteného protiprávneho konania bol vyčíslený na viac ako 82-tisíc eur." Informuje Polícia SR.

Na futbalovom ihrisku pôsobí akadémia, ktorá sa dlhé roky venuje hlavne deťom. Zeminu z jednej z košických stavieb tam nechali priviesť oni. "Ide o rozšírenie futbalového ihriska pre deti. Keď chce nám hrať súťaž dorastenecká a tí starší od 15 do 19 rokov, musíme ho rozšíriť," tvrdí prezident FA BENECOL Košice René Babušík.

Pozemok, kde navozili zeminu majú mať od mesta prenajatý na desať rokov. Rozširovanie ihriska ohlásili ako udržiavacie práce mestskej časti aj mestu Košice.

Tisícky ton zeminy mala priviesť na miesto spoločnosť Metrostav. Na naše otázky však do uzávierky reportáže nereagovala. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom za neoprávnené nakladanie s odpadmi až päť rokov za mrežami.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok