Kollár: Heger by nás mal doviesť do volieb. Musíme ukončiť túto agóniu, povedal Šimečka

ta3/Dominik Pálka
5.3.2023 12:10

Poslanci parlamentu v januári schválili termín predčasných volieb na 30. septembra. Do hry však vstúpila prezidentka, ktorá žiada júnový termín. Ako bude vyzerať vládnutie a fungovanie parlamentu do volieb?

Ak by mali byť predčasné voľby v júni, predseda Národnej rady (NR) SR a Sme rodina Boris Kollár by ich musel vyhlásiť najneskôr 6. marca. 

"Naše hnutie hlasovalo za máj, jún aj september. Po povalení vlády je zodpovedné, aby sa rýchlo urobili predčasné voľby. Postavili sme sa k tomu ako pragmatickí politici," uviedol Kollár v relácii V politike. Dodal, že zhoda sa našla iba pri septembrovom termíne a pochybuje, že by sa pre skorší termín volieb našlo v parlamente 90 hlasov. 

Podpredseda Európskeho parlamentu (EP) a predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka povedal, že Slovensko sa nachádza "vo vážnej situácii". "Nemôžeme sa tváriť, že toto je normálne. Vláda nemá dôveru a stráca ministrov. V parlamente je chaos a môže prejsť akákoľvek šialenosť, rastie napätie v spoločnosti. Jediné riešenie je ukončiť čím skôr túto agóniu," povedal.

Stojí to za pokus, povedal Šimečka

Šimečka vyzval Kollára, aby sa pokúsil iniciovať rokovania o skoršom termíne volieb. "Stojí to za pokus, máme posledný deň," uzavrel. 

"Zbytočne ma vyzývate, aby som využil ešte jeden deň. Ja svojich 18 poslancov dám, ale plačete na zlom hrobe. Obráťte sa na predsedu strany SaS Richarda Sulíka, jeho vyzývajte, aby pridal 20 poslancov. Ja sa kľudne pridám, aj zajtra," reagoval Kollár.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok