Hamran, Machaj a Čekovský sa budú na rokovaní výboru pre médiá zaoberať útokmi na novinárov

ta3 tasr
27.2.2023 18:07

Verbálnymi útokmi na novinárov a legislatívnymi možnosťami ochrany pracovníkov médií sa bude v utorok zaoberať Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Iniciovanie mimoriadneho rokovania so začiatkom o 12.30 h oznámil predseda parlamentného výboru Kristián Čekovský.

Hamran, Machaj a Čekovský sa budú na rokovaní výboru pre médiá zaoberať útokmi na novinárov
TASR - Pavol Zachar

"Na rokovaní sa zúčastní minister spravodlivosti Viliam Karas, štátny tajomník Ministerstva kultúry (MK) SR Radoslav Kutaš, prezident Policajného zboru (PZ) SR Štefan Hamran, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová," informoval Čekovský.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok